Nyomja meg az Enter billentyűt a kereséshez!

12. Koreai Filmfesztivál 헝가리 한국영화제

2019. okt. 25. - 19:30

Budapest, Szeged, Debrecen, Pécs


Koreai Kulturális Központ (주헝가리 한국문화원), több helyszínen


Budapesten, Debrecenben, Pécsett és Szegeden összesen 25 filmet vetít a Koreai Kulturális Központ (주헝가리 한국문화원).

A fesztivál 4 állandó szekcióval fut:

FRISS | A legújabb koreai filmeket vonultatja fel a kosztümös alkotásoktól a thrilleren át a dokumentumokig. Az újdonság mellett a koreai film alakuló irányaira fókuszál.

FÓKUSZ | Egy speciális témára összpontosít. Idén az 1989-es diplomáciai kapcsolatfelvétel apropóján Korea elmúlt 30 évét felölelő filmeket szemléz.

ARCOK | Korea nagyhatású filmkészítőinek egyikét mutatja be, hogy a közönség átfogó képet kapjon az egyes alkotókról. 2019-ben Bong Joon-ho rendező életművével foglalkozik.

EXTRA | Filmtörténeti érdekességek, független- és művészfilmek blokkja. A koreai film 100. születésnapja alkalmából a koreai filmtörténet kiemelkedő alkotóinak filmjeiből nyújt válogatást.

A nyitófilm Bong Joon-ho Élősködők (Parasite / 기생충) című fimje, az idei Cannes-i Fesztivál Arany Pálma-díjas alkotása.

Időpont: 2019. október 25., 19.00
Helyszín: Corvin mozi

Ki-tek (Song Kang-ho) családjában mindannyian munkanélküliek. Egy szuterénben élnek napról napra, amíg a fiút, Ki-woot (Choi Woo-shik) egy neves egyetemre járó barátja megkeresi, hogy helyettesítse magántanárként a jómódú Pak családnál. A lehetőség azonban nem csak a fiú szerencséjét hozza magával, de szerencsétlenségek megállíthatatlan sorát is elindítja.

Az akasztófahumorral átitatott, kényes témájú filmeket jegyző dél-koreai rendező, Bong Joon-ho (A gazdatest, Snowpiercer – Túlélők viadala, Okja) tízévnyi nemzetközi kitérő után visszatért hazájába. Ennek eredménye az Élősködők, ez a fanyar hangvételű, meglepő fordulatokkal teli fekete komédia a szociális egyenlőtlenségek okozta feszültségekről.

A Facebook-esemény itt érhető el.