Nyomja meg az Enter billentyűt a kereséshez!

3×3//a Debreceni Medgyessy Ferenc Szakgimnázium kiállítása

2019. ápr. 16. - 18:00

Budapest


FISE Galéria, Kálmán Imre utca 16.


A 3×3 a 2018-ban Debrecenben rendezett Design Párbaj győztes diákcsapat iskolájánakbemutatkozó kiállítása, a Debreceni Medgyessy Ferenc Gimnázium és Művészeti Szakgimnázium képgrafika, festő, mozgókép és animáció szakos diákjainak válogatott kiállítása.

A kiállítást Mascher Róbert DLA, a FISE elnöke nyitja meg.
Válogatta és rendezte: Komlódi Judit képzőművész

2018. október 11-én a Design Hét keretében, a FISE által hetedik alkalommal megrendezett Design Párbajon (DESIGN FALAT / FALAT DESIGN), a Debreceni Medgyessy Ferenc Gimnázium és Művészeti Szakgimnázium diákjaikból és a szintén debreceni Kós Károly Művészeti Szakközépiskola diákjaiból összeállított csapatok mérték össze először kreativitásukat egy workshop keretén belül. A háromfős csapatoknak három óra alatt, kizárólag a helyszínen kapott anyagok, eszközök felhasználásával és bizonyos tervezési kritériumoknak megfelelve kellett a saját iskoláik kiállításmegnyitójára tálaló és szervírozó eszközöket tervezni és modellezni. Az elkészült munkákat szakmabeli bírálókból összeállított zsűri értékelte.

Az hat három fős csapat jó hangulatú párbaját a Medgyessy Művészeti iskola csapata nyerte meg.
A verseny díjaként a nyertes csapat lehetőséget kapott egy kiállításon való bemutatkozásra a FISE Galériában.
A Debreceni Medgyessy Ferenc Gimnázium és Művészeti Gimnázium képgrafika, festő, mozgókép és animáció szakos diákjainak válogatott kiállítása egyfajta merítés a szakokon lévő éves feladatokból, projektekből. A diákok a képgrafikát és az animációt érettségi utáni ráépülő 2 éves képzésben tanulják, a festő szak pedig párhuzamos 5 éves képzés keretében zajlik az iskolában.
A kiállításon animációk, videók, tervezőgrafikai feladatok, festői stúdiumok láthatóak.

A kiállító diákok:
Avacz Gergely
Bundi István
Jendrek József
Éliás Tamás
Balogh Ágoston Csongor
Farkas Gergely
Nagy Fruzsina
Péntek Petra
Török Sarolta

Megtekinthető 2019. május 3-ig, hétfőtől-péntekig 13-18 óra között.A Facebook-esemény itt érhető el.