Nyomja meg az Enter billentyűt a kereséshez!

5 éves a Hadik Irodalmi Szalon (ünnepi gálaest)

2015. nov. 18. - 19:00

Budapest


Petőfi Irodalmi Múzeum, Károlyi Mihály utca 16


Gálaest meghívó 1108 - 2.

Születésnapi Gálaest a Petőfi Irodalmi Múzeumban!

November 18-án az 5 éves Hadik Irodalmi Szalon a kerek születésnapot a Petőfi Irodalmi Múzeumban tartja egy nagyszabású Gálaest keretében. Az irodalmi, zenés programon a 2010 óta megtartott 55 est fellépői szerepelnek majd, hisz szeretnék megidézni azt a gazdagságot, amit Tőlük, Általuk kaptak: főszereplők tehát az irodalmi, művészeti életünk nagyságai lesznek, akik képben, felolvasással, kedvenc történetükkel emlékeznek vissza a Hadik Kávéházas estére és közösen válaszolnak arra a felvetésre, hogy miképp lehet ma mindennapjaink fókuszába tenni az irodalmat és a művészeteket.

Fellépők:

Karinthy Márton / Alexander Brody / Saly Noémi / Simon Márton/ a Gourmand Zenekar / Winkler Nóra / Dragomán György / Szabó T. Anna / Kemény István / Térey János / Korniss Péter / Finta József / Bojár Iván / Kőrösi Zoltán / Kukorelly Endre / Sebestyén Márta / SebőFerenc / Csányi Vilmos / Dés László / Závada Pál / Grecsó Krisztián / Szabó Balázs / Bartis Attila / Csorba László / Závada Péter / Pion István / Fabricius Gábor

Hadik Irodalmi Szalon:

2010 őszén a hagyományszerűen, évek óta működő irodalmi rendezvénysorozatok sorában egy merően új, az irodalom és társművészetek összekapcsolását középpontba állító, széles nyilvánosságnak szóló programsorozattal útjára indult Juhász Anna irodalmi menedzser sorozata, a Hadik Irodalmi Szalon.  A HISZ Budapest egyik legfókuszáltabb, leglátogatottabb, legnépszerűbb irodalmi-kulturális est-sorozata lett az eltelt öt év alatt.

A Hadik Kávéház életébe fél évtizede integrált, havi irodalmi, művészeti eseménysorozat a hagyományos értékek mentén, kulturális értékeinket ismertetve, befogadva hidat kívánt és kíván létrehozni generációk, alkotók és művészeti ágak között – irodalmunk, művészetünk nagyjainak bemutatása és értő tolmácsolása mellett egyre jobban nyit a fiatal, kortárs művészet felé, bemutatva azt a gazdagságot, ami körülvesz mindannyiunkat.

Házigazda: Juhász Anna művészeti vezető és Bosznai Tibor, a Hadik Ház vezetője
A program összeállításában közreműködik Bonta Gáspár építész, tervező-grafikus és Ott Anna kommunikációs szakember, művészeti munkatárs.

Az estre a belépés regisztrációhoz kötött, melyet megtehetnek az hadikirodalmiszalon@gmail.com  címen.


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .