Nyomja meg az Enter billentyűt a kereséshez!

8. BuSho Nemzetközi Rövidfilm Fesztivál

2012. Sze. 4. - 10:00

1089 Budapest


Vörösmarty mozi (központi helyszín), Baross utca 4.


busho 2012
A krízistészta és minden apokaliptikus előrejelzés ellenére tovább szárnyal a BuSho repülő, fedélzetén ismét hazánkba szállítva azt az elmúlt években már megcsodált minőségű rövidfilmtermést, mely világszerte kápráztatja el a műfaj szerelmeseit! A nyolcadikra ismét rekordnevezés született, sőt idén első alkalommal a budapesti központi helyszín mellett hat további vidéki és határon túli helyszínen zajlanak majd a vetítések szeptember 4. és 9. között.
Az öttagú előzsűri (Dér Asia, Orosz Annaida, Mag István, Rimóczi László, Patrovits Tamás) kéthónapos munkájának eredményeképpen a 80 országból érkezett 400 órát meghaladó 1844 nevezett alkotásból 86 rövidfilm jutott a szeptember 4-9. között megrendezésre kerülő 8. BuSho Nemzetközi Rövidfilm Fesztivál versenyprogramjába, kategóriánkénti bontásban 12 kísérleti film, 20 animáció és 54 fikciós alkotás! A BuSho fesztivál hagyományosan bemutatkozási lehetőséget biztosít a versenyről épp lemaradt úgynevezett panoráma / információs szekcióba jutott alkotóknak is, mely ebben az esztendőben kifejezetten erős filmeket vonultat majd fel. Szintén folytatódik az a sorozat, melyben valamennyi benevezett magyar alkotás bemutatásra kerül majd.
A versenybe jutott magyar alkotások között felbukkan a vásznon többek között Till Attila Csicska című filmje, Szomjas György Hungaricum Berlin című kísérleti alkotása vagy a tavaly is versenyprogramban szereplő Schwechtje Mihály Porcukor című munkája is. A legendás lengyel animációt ezúttal Marta Pajek Sleepincord című munkája képviseli és küzd majd meg például a Luminaris című argentín rövidfilmmel, mely Juan Pablo Zaramella alkotása. Természetesen a komoly audiovizuális kapacitással rendelkező német, spanyol, francia, brit és amerikai alkotások dominálnak idén is, de felbukkannak üde színfoltként észt, iráni, török, új-zélandi vagy finn rövidfilmek is.
A központi helyszín, a budapesti Vörösmarty mozi mellett párhozamosan zajlanak majd a vetítések ismételten több vidéki és újabb határon túli helyszínen is, a szolnoki Tiszap’Art mozi mellett, ezúttal a soproni Elit moziban, a visszatérő nagyváradi (Románia) és a magyarkanizsai (Szerbia) helyszínek mellé újonnan csatlakozott Szlovákiában Érsekújvár és Ukrajnában Ungvár is!
A budapesti vendégek számára ismét megrendezésre kerülnek a délelőtti programok, a veterán autóbuszos városnézés, a Parlament megtekintése vagy a fürdőlátogatás. Ismét lesz nyilvános esti zsűri konzultáció, melyen a nemzetközi zsűri az alkotók és a közönség bevonásával értékeli a napközben látottakat!
Természetesen a többi kísérőprogram is elmaradhatatlan a fesztiválon, tehát lesznek bestoffest vetítések a partnerfesztiválok legjobb filmjeivel, kiállítások, esti koncertek a Trafikban, Kultúrdiszkó, valamint egyéb érdekességek, meglepetések, szenzációk.


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .