Nyomja meg az Enter billentyűt a kereséshez!

A FÉLonline.hu megújuló estje

2015. Már. 20. - 19:00

Budapest


RS29+ “Vallai kert”, Rumbach Sebestyén u. 10.


braun_barna_a_versaukcion

Nagyszabású esttel újul meg a FÉLonline.hu, Magyarország egyik legelső, fiatalok által szerkesztett, független, online kulturális lapja március 20-án (péntek) a Vallai Kertben. Az esten a lap összkulturális szellemiségéhez méltóan felolvasással, Prezilappal és zenével várják a nagyérdeműt.

A lap 2007-ben indult, 2010 óta pedig az addig versblogként működő felület több kulturális rovattal és naponta frissülő tartalommal bővült. Legutóbb 2013-ban váltott arculatot az egyre népszerűbb portál, amely az elmúlt időben a pályakezdő szerzők által nemcsak szépirodalmi publikációs felületként vált keresetté, hanem sokan itt gyakorolják a kulturális újságírói szakmát is.

A FÉLonline.hu 2009 óta tart különleges felolvasóesteket, lapszámbemutatókat. Két éve minden ősszel Versaukciót rendeznek, melynek bevételét a honlap fenntartására költik, tavaly március óta pedig két ún. Perzilap is megjelent, amely a népszerű online prezentációs eszköz, a Prezi segítségével vegyíti az irodalmi folyóiratok zárt struktúráját az internet szabadon elérhető nyílt rendszerével. De a FÉL nem csak irodalmi esteket szervez. A lap minden évben, a fesztiválszezon végeztével Goldenfeszt néven szavazást indít, hogy kiderüljön, az adott évben melyik volt a közönség szerint a legjobb zenei fesztivál. A szavazást díjátadó est zárja, melyen idén kiállításra kerültek a kulturális magazin fotósainak legjobb fesztiválokon készült sajtófotói, sőt a Majdnem Híres Rocksulival közreműködve szakmai beszélgetést is hallhatott a közönség, melynek vendége a hazai fesztiválmágnás Gerendai Károly volt.

Március 20-án a lap szerzői és szerkesztői leleplezik az új honlapdizájnt, felolvasóest keretében bemutatják a tavaszi Prezilapot, sőt zene is lesz, játszik majd a Vallai Fesztiválon fellépő +16 formáció (Horváth András és Szántó Marcell), Kemény Gabriella, Palágyi László pedig Fehér Renátó megzenésített verseit viszi majd a színpadra.

A belépő elővételben 590 forint, a helyszínen 990 forint.


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .