Nyomja meg az Enter billentyűt a kereséshez!

A Nibelung gyűrűje – Wagner remekművei az Urániában

2012. máj. 13. - 17:00

1088 Budapest


Uránia Nemzeti Filmszínház, Rákóczi út 21.


A Rajna kincseA New York-i Metropolitan Opera élő közvetítéseinek nagy sikerű sorozata a hivatalos szezon áprilisi vége után különleges válogatásokkal folytatódik az Uránia Nemzeti Filmszínházban. Májusban ismét látható lesz az új felfogásban, high-tech díszletekkel színre vitt teljes Ring-ciklus, júniustól októberig pedig az elmúlt évek legsikeresebb MET-előadásaiból összeállított vetítéssorozat várja az operabarátokat.
Richard Wagner Ring-ciklusának HD közvetítéseit a többi operával ellentétben eddig csak egyetlen alkalommal, az élő adás során láthatta a közönség, de az Uránia Nemzeti Filmszínházban májusban újra lehetőség nyílik a teljes sorozat megtekintésére. A MET zeneigazgatója, James Levine, illetve Fabio Luisi vezényelte előadásokban a MET nemzetközi sztárjai léptek fel. A sorozat május 13-án A Rajna kincse vetítésével kezdődik, melynek főszerepét, Wotant Bryn Terfel, a nemrég Budapesten járt világhírű basszbariton énekli, de az egész szereposztás parádés. Egy héttel később, május 20-án látható majd A walkür, Terfel mellett Deborah Voigttal és Jonas Kaufmannal a főszerepekben. Május 27-én következik a Siegfried előadása, a címszerepben Jay Hunter Morris-szal. Végül június 3-án látható a ciklus izgalmas befejező része, melyben a csalárdság és a kapzsiság egyetemes kataklizmához vezet, ebben újfent Deborah Voigt és Jay Hunter Morris énekli Brünnhildét és Siegfriedet.
Az elmúlt évek egyik legizgalmasabb operadíszlete debütált a Metropolitanben, amikor Wagner monumentális operaciklusának első részét, A Rajna kincsét két éve bemutatták a New York-i közönségnek és az élő HD közvetítéssel világszerte több millió mozinézőnek. Robert Lepage kanadai rendező koncepciója azóta A Nibelung gyűrűje-tetralógia mind a négy részében nagy sikert aratott. A 24 óriási, forgatható alumínium billentyűből álló 40 tonnás high-tech díszlet a legkülönbözőbb alakzatokba képes rendeződni, hogy élő videóinstallációkkal és speciális fényhatásokkal kiegészítve megjelenítse a Rajna partját, sűrű erdőt, izzó lángtengert vagy éppen azt a csigalépcsőt, amely a törpe nibelungok barlangjába vezet.


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .