Nyomja meg az Enter billentyűt a kereséshez!

A római lány // Szent Iván éjszakája Nemes Nagy Ágnessel

2019. jún. 21. - 20:00

Budapest


Várkert Bazár, Ybl Miklós tér 2-6


Vendégek:

Döbrösi Laura színművész
Takács Katalin színművész
Adorjáni Bálint színművész
Kézdy Luca hegedűművész
Tóth Evelin énekes

Háziasszony: Juhász Anna

Nemes Nagy Ágnes a magyar irodalom egyik legfontosabb női hangja. Író, költő, gondolkodó, pedagógus. Az Újhold alapító tagja, a XX. század egyik legnagyobb tehetségű költője. Életének az alkotás volt a főszereplője, a versek írása, olvasása, tanítása, elemzése. Egy fontos helyszíne Budapest mellett Itália, Róma, ahol hosszabb időt töltött ösztöndíjjal. 1947-48 telén több hónapig a Római Magyar
Akadémián lakott Csorba Győző, Weöres Sándor, Pilinszky János, Lengyel Balázs, Hantai Simon és Reigl Judit társaságában. Ezek a hónapok a szabadságot adták neki, megihlették, kinyitották számára a költői univerzumot.

„Ami ott történt, villámerejű volt. Olyan tetőpont-élmény volt, amelyet visszanézve boldogságnak tekinthet az ember.” – írta férje, Lengyel Balázs erről az időszakról.

Szent Iván éjszakájához kapcsolódóan – egy egyszeri, különleges, szabadtéri előadáson. az Öntőház udvaron – Itália szerelmesét, a boldog Nemes Nagy Ágnest idézi meg a felolvasószínház és koncert. Verseit neves színművészek adják elő, miközben Tóth Evelin (ének) és Kézdy Luca (hegedűművész) zenével varázsol minket az olasz fővárosba.

Jegyvásárlás itt lehetséges.

A Facebook-esemény itt érhető el.