Nyomja meg az Enter billentyűt a kereséshez!

Abba Symphony az Arénában

2017. okt. 8. - 20:00

1143 Budapest


Papp László Budapest Sportaréna, Stefánia út 2.


A Budafoki Dohnányi Zenekar augusztusban a Zempléni Fesztivál keretében mutatta be legújabb, egész estét show-műsorát, s a nagy sikerű bemutató után 2017. október 8-án a fővárosban, a Papp László Budapest Sportarénában is látható lesz az Abba Symphony című előadás. A jól ismert ABBA-dalok új hangszerelésben, táncosokkal, énekes szólistákkal, és egy 150 tagú kórussal kiegészülve szólalnak meg.

Közreműködnek:

  • Budafoki Dohnányi Zenekar
  • Singer Street (Bartus Patrícia – szoprán, Fehér Adrienn – alt, Czutor Ignác – tenor, Fehér Gábor – basszus)
  • Coincidance táncegyüttes
  • Budapesti Akadémiai Kórustársaság

Vezényel: Hollerung Gábor

Minden idők egyik legismertebb zenekarának több mint harminc slágere, egyebek mellett a Waterloo, a Mamma Mia,  az S.O.S., a Money, money, money, a Dancing Queen dallamai csendülnek fel új, szimfonikus hangszerelésben, amelyet különleges látványvilág tesz még teljesebbé. Ott Rezső, a szimfónia összeállítója, hangszerelője négy tételben foglalja össze az ABBA-életútját: „Kezdetek”, „Szerelem és szakítás”, „Scherzo” és „ABBA Forever”.

Jegyek ide kattintva vásárolhatók.

A Budafoki Dohnányi Zenekar rövid idő alatt a nemzetközi hangversenyélet rendszeres szereplőjévé vált. Európa valamennyi országában felléptek, például koncertet adtak a Sonoptikum fesztiválon a Frankfurti Alte Operben, a világhírű amsterdami Concertgebouw-ban, a Kórusolimpiák gálakoncertjein 2000, 2004 és 2008 júliusában, valamint az ORF nagyszabású TV show-jában, az Arturo Benedetti Michelangeli Fesztiválon, valamint a Német Egyesítés Napja alkalmából rendezett ünnepi hangversenyen Bonnban. 2008-ban Honegger: Johanna a máglyán című produkciójukat mutatták be a zágrábi Lisinski Hallban, 2010-ben Belioz Faust elkárhozását adták elő Ljubljanában, Zágrábban és Belgrádban. 2015-ben a New York-i Carnegie Hallban mutatkoztak be.

Sokoldalúságukat igazolja széles repertoárjuk is, mely a klasszikustól a kortárs és jazz zenén keresztül a popig és a filmzenéig terjed. 2011-ben a Sting Symphonicity turné két állomásán működtek közre Budapesten és Grazban, 2017-ben José Carrerast kísérték budapesti turnéján. 2009-ben indították el filmzene produkciójukat, melyben a zene mellé a filmekből vágott videoklipek társulnak, aláhúzva ezzel zene és kép kapcsolatát.