Nyomja meg az Enter billentyűt a kereséshez!

Anilogue 2010

2010. nov. 24. - 17:00

Budapest, Bécs


www.anilogue.com, több helyszínen


anilogue

A budapesti és bécsi közönség az elmúlt hónapok szórakoztató és művészi animációs filmjeinek legjavát láthatja a japán animéktől az argentin tárgyanimációig, nyolc napon keresztül. Budapesten nyolcadik alkalommal, Bécsben harmadszor rendezik meg a két főváros közös animációs ünnepét. A hivatalos megnyitót ezúttal is az Uránia Nemzeti Filmszínházban tartják Jan Švankmajer új filmjével, a Túlélni az életet (elméletben és gyakorlatban) című alkotással.

Az Anilogue hagyományaihoz híven ezúttal is európai animációs rövidfilmek versenyeznek (31 db) a fődíjért, melyről a szakmai zsűri kanadai-horvát-magyar triója hoz döntést. A versenyfilmek mellett pedig olyan animációs filmeket ismerhet meg a közönség, amelyek ugyan sorra nyerik a díjakat a világ fesztiváljain, a hazai mozikat mégis elkerülik. Ezek közé tartozik az új Miyazakinak nevezett Mamoru Hosoda rendezésében készült Nyári háború is.

A programban maguk a zsűritagok is bemutatják saját filmjeiket, a Világpanoráma műsora az év legizgalmasabb animációs megoldásait kínálja Buenos Airestől Varsóig. Ezzel párhuzamosan kétféle filmkészítő műhelymunka is zajlik. Rendkívüli, animált VJ-műsorral lép fel az elektronikus tangóra szakosodott DVA csoport, bemutatkoznak a Cartoon d’Or európai filmdíj idei döntősei, Bécsben pedig Tóth Viktor élő szaxofonos rögtönzéssel kíséri a Magyar népmesék epizódjait.

A fesztivál november 24. és 28. között zajlik a budapesti Uránia és Toldi mozikban, a bécsi Topkino és Filmcasino filmszínházak november 25-től december 2-ig várják az érdeklődőket.

Hivatalos honlap


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .