Nyomja meg az Enter billentyűt a kereséshez!

Animáció Világnapja – 3 napig!

2011. okt. 28. - 10:00

1016 Budapest


Tabán, Krisztina körút 87-89.


Animáció Világnapja
Az elmúlt évekhez hasonlóan a Nemzetközi Animációs Filmművész Szövetség magyarországi csoportja, azaz az ASIFA Hungary 2011-ben is megünnepli az Animáció Nemzetközi Világnapját október 28-án. Idén a világnapos programok ráadásul nem is egy, hanem rögtön három napig tartanak! A többnaposra bővült rendezvény programjai között az animációs műfaj rajongói kortól függetlenül meg fogják találni a nekik kedves válogatásokat.
A háromnapos rendezvénynek idén október 28-án, pénteken Budaörs, majd az október 29-30-ára eső hétvégén a budapesti Tabán art mozi ad helyszínt.
Hogy mi mindent fognak három napba belezsúfolni?

  • “Fesztivál best of-ok”: levetítik a hazai és nemzetközi fesztiválok legjobbjait: az utóbbi évek legsikeresebb animációs rövidfilmjei érkeznek a szlovéniai Maribor Stoptrik Festivalról, a budapesti BuSho és Anilogue mustrájáról. A Világnap egyik leginkább várt vetítése az egyik legnívósabb európai animációs seregszemle, a 2011-es Stuttgarti Trickfilm Festivalról érkező díjnyertes filmek programja, hiszen az itt bemutatott legtöbb film csak most debütál a nagyvilág filmfesztiváljain.
  • “Nemzeti best of-ok”: elküldik legújabb animációs produkcióikat a lengyelek, a horvátok, a portugálok, az ausztrálok, az indiaiak, az izraeliek és a dél-koreaiak is.
  • “Stúdió best of-ok”: két klasszis stúdió, a hagyományos stop motion filmekre szakosodott lengyelországi Se-Ma-For és az egyik legeredetibb francia rajzfilmstúdió, a Folimage is felvonultatja egyedi filmjeinek legjavát a magyar közönség előtt. Ráadásul az utóbbi nem is egy hagyományos filmvetítés lesz, hanem egy különeges koncertfelvétel, amelyen tizenkét rövidfilm újrahangszerelését hallgathatjuk és persze nézhetjük végig.
  • “Diák best of-ok”: bemutatkoznak a hazai animációs szakképzések a náluk készült diákfeladatokon és vizsgamunkákon keresztül: többek között az Illyés Művészeti Szakképző Akadémia, a MoME animáció szakja, a Partiumi Keresztény Egyetem Képzőművészeti Tanszéke, a Kaposvári Egyetem Művészeti Kara, a Corvin Rajziskola és a Kisképző is.
  • A külhoni egyetemi animációs képzések közül a cseh, a szlovák és a németországi Baden-Württemberg Filmakadémia is képviseli magát egy-egy programmal.
  • “Filmtábor best of-ok”: megnézzük, hogy miféle animációk készültek az idén 10. évfordulóját ünneplő Filmtett – Duna Műhely Alkotótáborban és a három éve indult Azyl-BuSho LifeAd workshopokon.
  • “Best of gyerekeknek”: nem utolsósorban a legkisebbek legnagyobb örömére a Kecskemétfilm Stúdió és az Egyszervolt.hu meseportál a MoME animáció szak diákjaival közösen is küld mesefilmeket.

Az Animáció hivatalos Világnapján, október 28-án pedig semmiképp sem szabad kihagyni, amikor péntek délután sötétedéstől a Budaörsi Városházát lézerfényekbe öltöztetik.


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .