Nyomja meg az Enter billentyűt a kereséshez!

Apokrif-est

2011. dec. 19. - 18:00

Budapest


Csendes Létterem, Ferenczy István utca 5.


Apokrif-est
2011. utolsó napjaiban kerül ki a nyomdából az Apokrif utolsó még nem országos terjesztésű lapszáma. Sorban immáron tizennegyedik számunkkal az Apokrif gyermekkorából talán pimaszkodással lép be a kamaszkorba, mikor is egy exkluzív paródiablokkal jelentkezik. Kis Irodalmi Ál-manachunk ugyanis szinte Bodor Ádám, Juhász Ferenc, k. kabai lóránt, Lackfi János, Nemes Z. Márió, Papp Tibor, Parti Nagy Lajos, Pollágh Péter, Simon Márton, Tandori Dezső, Tóth Krisztina és Varró Dániel műveit adja közre (Berényi Csaba, Braun Barna, Evellei Kata, Nyerges Gábor Ádám és Vass Norbert műkifordításaiban). Szépirodalmi blokkunkban Áfra János, Nagypál István, Sós Dóra, Takács Nándor, Tinkó Máté és Török Sándor Mátyás versei olvashatók, továbbá első ízben közöljük hasábjainkon Baranyi Gergely, Izsó Zita és k. kabai lóránt műveit. Mindezek mellett Reichert Gábor a paródiaírás nehézségeiről ír, veress dani pedig Mohamed Gamal Sophia 2in1 naplófüzet sorozatához mellékel elemező kísérőszöveget Látószög rovatunkban. A friss Apokrif-számban recenziókat olvashatunk György Norbert, György Péter, Spiró György és Ughy Szabina friss köteteiről. Lapszámunk képanyagát Mohamed Gamal Sophia, Molnár Veronika Sára és Szendi Nóra alkotásai szolgáltatják.

  • Az év utolsó Apokrif-rendezvényén ezúttal Fehér Renátó, Tinkó Máté és Nyerges Gábor Ádám versei kerülnek terítékre a megszokott formától némileg eltérő szervírozásban. De hogy hogyan kerül a csizma az asztalra, csak azok számára derül ki, akik velünk tartanak hétfőn. Estebédhez szól a nóta, a zenéről Palágyi László gondoskodik. Főpincér: Torma Mária.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .