Nyomja meg az Enter billentyűt a kereséshez!

Aranydió – kiállítás a Sterling Galériában

2010. dec. 9. - 12:00

IX., Budapest


Sterling Ékszergaléria, Ráday utca 31.


AranydióÉvzáró, karácsonyi kiállításra kerül sor a Sterling Galériában, Aranydió címmel.
A kiállítás 2010. december 9-én, csütörtökön nyílik és 2011. január 9-én zárul.

A kiállító művészek: Péter Vladimir, Abaffy Klára, Dávid Attila Norbert, Gaál Gyönygvér, Goog Angéla, Gera Noémi, Imrei Boglárka, Jermakov Katalin, Juhos Janka, Király Fanni, Kecskés Orsolya, Marosi László, Stomfai Krisztina, Szilos András, Tóth Zolán, Vági Flóra és Vékony Fanni.

Az aranydió dísz korábbra tehető a magyar hagyományokban, mint a fenyőfaállítás. A karácsonyfa elterjedése előtt, a téli napfordulón a termőág volt a tavaszt jelképező családi dísz, melyet aranyozott dióval, almával, ültetni való hagymával díszítettek. Karácsonyfát bécsi mintára Brunswick Teréz állított először Magyarországon 1824-ben. A feldíszített fenyőfaállítás szokásának terjedésével a karácsonyfadíszekben a kereszténység előtti és a liturgikus hagyományok találtak egymásra. A termékenységet szimbolizáló aranydió és a paradicsomi életfán tekergő kígyót jelképező papírlánc a mai napig lehagyhatatlan díszei a karácsonyfának. A Sterling Galéria alkotói Aranydió karácsonyi ékszerkiállításukkal kívánnak Meghitt Karácsonyt és Boldog Új Esztendőt.
Nyitva tartás: hétfőtől péntekig 12.00 és 20.00 között, szombaton 10.00 és 14.00 között.


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .