Nyomja meg az Enter billentyűt a kereséshez!

ARTplacc 2013

2013. aug. 16. - 10:00

Tihany


Városszerte, több helyszínenAz ARTplacc Kortárs Művészeti Fesztivál immáron harmadik alkalommal hozza össze a hazai kortárs képzőművészeti galériák és intézmények legjavát. A fesztivál alkalmat ad arra, hogy a közönség különleges nyári hangulatban találkozzon a legfrissebb kortárs képzőművészeti tendenciákkal. Az ARTplacc a település kulturális, társasági múltjára alapozva, a turisztikai kliséken túlmenően, a fesztivál régi fényét és regionális szerepét visszaállítandó szeretne áttörést elérni a balatoni kulturális élménykínálatban.

Az ARTplacc 2013-ban a Nagyon Balaton rendezvénysorozattal együttműködésben valósul meg. A teljes Balaton Régiót érintő, nagyszabású programsorozat keretében három nap alatt tucatnyi helyszínen zajlanak koncertek, sport-, családi- és gyerekprogramok. A nemzeti ünnepet a Balaton közepéről indított, látványos tűzijáték koronázza meg.

A szervezők szándéka szerint a félszigetre látogatók és az itt nyaralók számára az ARTplacc egy izgalmas nyári művészeti fesztivál, ahol a közönség kevésbé kötött és szigorú terekben és helyzetekben kerülhet közelebb minőségi kortárs kulturális produkciókhoz. A kultúra- és művészetközvetítés területe folyamatosan megújul, új stratégiákra és módszerekre van szükség ahhoz, hogy a kultúra minél szélesebb rétegekhez eljusson és hozzáférhetővé váljon. A fesztivál programját éppen ezért interaktív installációk, múzeumpedagógiai programok és rendszeres tárlatvezetések is színesítik.

Részletes program ITT.


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .