Nyomja meg az Enter billentyűt a kereséshez!

Athe Sam! – Roma Összművészeti Fesztivál

2011. jún. 6. - 22:00

1052 Budapest


Gödör Klub, Erzsébet tér


Athe SamImmáron ötödik alkalommal, 2011-ben is Athe Sam! azaz Itt vagyunk! Ez a két szó magában rejti az egyhetes fesztivál lényegét: itt vagyunk, megmutatjuk magunkat, romáknak és nem romáknak bemutatkozik az ezerarcú cigány kultúra megannyi művészeti ágban, magas színvonalon, a főváros közepén: a Gödörben.
A fesztivál célja, hogy a művészet eszközeivel teremtsen kereteket az interkulturális párbeszédnek, hozzájáruljon a hétköznapi félreértések csökkentéséhez és az emberi méltóság tiszteletben tartásához. Mindezek alapfeltétele az ismeret. Az Athe Samon találkozik roma és nem roma, oláh, beás és magyar cigány, ismeretségek, barátságok, szerelmek köttetnek, kezdeményezések alakulnak, új tehetségek kerülnek reflektorfénybe, hol sírva, hol nevetve szembesülünk a cigány lét problémáival, értékeivel és szépségével. Reményeink szerint programjaink hosszútávon hozzájárulnak a roma társadalommal kapcsolatos káros előítéletek leküzdéséhez.

  • 2011. június 6. – 2011. június 12.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .