Nyomja meg az Enter billentyűt a kereséshez!

ÁTLÁTSZÓ HANG Újzenei Fesztivál

2014. jan. 11. - 19:00

Budapest – Zeneakadémia, Fuga, BMC, Trafó


Városszerte, több helyszínen


Trafó - Fesztivál
Hogyan válik két összekoccintott kávéscsésze hangja a zenei kompozíció részévé? Hiba-e, ha a dobos leejti a dobverőket a darab közben? Milyen hangzás szelídítheti gyönyörű zenévé a Martin Luther King életét kioltó lövések hangjait? Mi a zenei következménye annak, hogy 12 emigráns zeneszerző leül Bécsben beszélgetni?

Vágysz arra, hogy „átláss“ a hangokon? Szeretnél kreatív műhelyfoglalkozásokon részévé válni a kompozíciós munkának?

A négynapos újzenei fesztivál előadásain – a Zeneakadémián, a Fugában a BMC-ben és a Trafóban – 2014. január 11. és 14. között lesz erre lehetőséged.

Hangszeres színház, hagyományos kortárs zenei darabok, műfaji határtalanság… Mindez színtiszta átlátszó hangon!

Az előadások előtti műhelyfoglalkozásokon – kreatív részvétellel, irányított gyakorlatok által – megismerheted az elhangzó darabokat, azok zeneszerzői elgondolásait. Testközelből átélheted a kortárs kompozíciós zene sokszínű és innovatív világát.

Zeneakadémia, Solti terem 2014. január 11. 19 óra

Horváth Balázs: Férfiszemmel / Női szemmel, narratív dalciklus magyar költők és fordítók szövegeire, Herczku Ágnesnek.

A Változás Anatómiája szcenírozott előadás Anahita Abbasi, Angélica Castelló, Margareta Ferek Petric, Tamara Friebel, Gryllus Samu, Mirela Ivicevic, Kami Marques, Suk Ju Na, Fernando Riederer, Simon Vosecek, Yukiko Watanabe, Ruei-Ran Wu 12 rövid tanulmánya alapján, melyek Hong-Kai Wang What’s the musical consequence of change? című installációjához születtek.

Közreműködik: Herczku Ágnes, Theresa Dlouhy, Tomasz Pietak és a THReNSeMBle. Vezényel: Horváth Balázs.

Az elhangzó darabok kottái megtekinthetők az Osztrák Kulturális Fórum kiállításán 2014. január 10-én délután 5 órától a hónap végéig (1068 Budapest, Benczúr u. 16.).

A Magyar Soundpainting Társaság szervezésében az előadás előtt, 17 órától az esti darabokhoz kapcsolódó, interaktív műhelyfoglalkozást tartunk, amire várunk minden érdeklődőt!

A fesztivál további programja ITT olvasható.


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .