Nyomja meg az Enter billentyűt a kereséshez!

Ayla // török & koreai kulturális intézetek közös filmvetítése

2019. jan. 21. - 18:00

Budapest


Sugár mozi, Örs vezér tér 24.


A Budapesti Yunus Emre Intézet és Koreai Kulturális Központ (주헝가리 한국문화원) bemutatja az Ayla, a háború lánya című török mozifilmet (2017).

A koreai háború idején Süleyman tizedes egy kis híján halálra fagyott kislányra bukkan, aki elvesztette a szüleit. Süleyman becsempészi őt a katonai bázisra, noha még csak beszélni sem tud vele. A katona Aylának nevezi el a lányt, akivel szinte azonnal elválaszthatatlan kapcsolatot alakít ki. A szakaszt idővel hazavezénylik, de Süleyman képtelen magára hagyni a lányt, azonban parancsba kapja, hogy adja őt árvaházba. Süleyman teljesíti mindezt, de megesküszik, hogy egy nap visszatér Ayláért.

A találkozást a Kore Ayla című dokumentumfilmben rögzítették, majd 2017-ben nagyjátékfilmet is forgattak a történetükből. A Can Ulkay rendezésében és Çetin Tekindor, Ismail Hacioglu, és Lee Kyung-jin főszereplésével készült filmben egyébként egy rövid jelenetben a valódi Süleyman Dilbirliği is szerepel, 91 évesen. A férfi a film premierje után néhány hónappal halt meg Törökországban.

Rendező: Can Ulkay
Főszereplők: Çetin Tekindor, Ismail Hacioglu, Lee Kyung-ji

Az Ayla, a háború lánya filmsiker lett hazájában és Koreában is. Az Ayla képviselte Törökországot az Oscar- gálán a „Legjobb idegen nyelvű alkotás” kategóriában.

A filmet török nyelven, magyar felirattal vetítik. A vetítés ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött.

A Facebook-esemény itt érhető el.