Nyomja meg az Enter billentyűt a kereséshez!

Az elvarázsolt disznó

2011. Júl. 10. - 19:00

1021 Budapest


Magyar Szentföld Templom, Heinrich István utca 3-5.


Az elvarázsolt disznó

Az elvarázsolt disznóval még nagyobb fába vágta a Halastó a fejszéjét. A darab jóval hosszabb, több a szójelenet, nehezebbek a szerepek, nehezebbek a zenekari tételek is. A fordítástól kezdve az áthangszerelésen át a jelmezek és díszletek elkészítéséig mindent a kórustagok valósítanak meg.

Flóra, a király legkisebb lánya azt olvassa ki a Sors Könyvéből, hogy egy disznó lesz a férje. A jóslat be is teljesedik. Kiderül viszont, hogy az illető Disznó egy király, akit egy gonosz boszorkány elátkozott, mert Disznó nem akarta az ő lányát feleségül venni. A Nyanya hamar fel is bukkan. Egy bűvös cérnaszál segítségével lépre csalja Flórát, és magával hurcolja Disznót. Flórának pedig azt mondja, hogy soha többet nem fogja látni a férjét. “Hacsak három pár vascipőt el nem hordasz, míg égen-földön utána kutatsz.” Flóra tehát felveszi az első pár vascipőt, és elindul megkeresni a férjét….

Jonathan Dove kortárs meseoperája (librettó: Alasdair Middleton) egy román népmese motívumaira épül: a sors könyvébe engedély nélkül betekintő királylány megtudja, hogy egy északról jött disznó lesz a férje. A fátum beteljesülni látszik: kezdetét veszi a házasélet, és különböző varázslások árán sem sikerül feloldani a disznóbőrbe bújt hercegi férjre mért átkot. A gonosz cselszövések ellenére végül a szerelem és a bizalom győzedelmeskedik.


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .