Nyomja meg az Enter billentyűt a kereséshez!

Azerbajdzsáni Filmnapok

2020. feb. 18. - 19:00

Budapest, Szeged, Pécs


Uránia, Belvárosi mozi, Apolló mozi, több helyzsínen


Az azeri film Magyarországon szinte ismeretlen világába nyújt betekintést az Azerbajdzsáni Filmnapok, amely Budapesten, az Urániában, továbbá szegedi és pécsi helyszíneken zajlik. Az Azerbajdzsáni Köztársaság Kulturális Minisztériumának rendezvénye négy nagyjátékfilm, továbbá rövidfilmek révén enged bepillantást a kaukázusi ország kultúrájába.

A február 18-i nyitóvetítésen Ilgar Najaf többszörös díjnyertes, Karlovy Varyban bemutatott filmje, A gránátalmás kert kerül műsorra az Uránia Nemzeti Filmszínházban. A bemutatón jelen lesz a film főszereplője, Gurban Ismailov. Február 19-én ugyanitt a Túl sok véletlen egybeesés című hamisítatlan romantikus komédiát vetítik Ülviyya Könül rendezőnő jelenlétében. Február 20-án pedig ismeretterjesztő rövidfilmekből összeállított válogatás ad hírt az azeri tájakról és kézművességről. Ezután vidéki helyszíneken folytatódik a rendezvény. Február 21-én a szegedi Belvárosi Moziban Mirbala Salimli A vörös kert című lírai filmdrámája kerül vászonra. A vetítésen jelen lesz Gulzar Qurbanova, a film női főszereplője. Végül február 22-én a pécsi Apolló moziban fejeződik be az Azerbajdzsáni Filmnapok Elchin Musaoglu Nabat című alkotásával. Rendezője személyesen is ellátogat a bemutatóra.

A filmek eredeti nyelven, magyar felirattal tekinthetők meg. A belépés ingyenes, az Uránia vetítései esetében regisztrációhoz kötött, mely az Uránia honlapján tehető meg.