Nyomja meg az Enter billentyűt a kereséshez!

Balogh Gallus kiállítása

2018. ápr. 27. - 19:00

Budapest


KLINIKA Kulturális Centrum, Tátra u. 22.


A LavorCollective bemutatja Balogh Gallus festőművész kiállítását Upstream Framework címmel! A megnyitó időpontja 2018. 04. 27., 19 óra. A tárlat május 18-ig tekinthető meg.

A kiállítást megnyitja: Vedres Ági fotóművész, költő, polihisztor.
A hangulatot biztosítja: Maximillian Sinclair

A depresszív létállapot a nyugati társadalmakban egyre inkább fokozódik. A gyors információáramlás nem ad lehetőséget az egyénnek az emocionális események hatékony feldolgozására. A depressziónak ugyanakkor nemcsak negatív hatásai vannak, inspirációs forrásként, olyan alkotások alapja is lehet, melyek nemcsak az alkotót segítik át bizonyos élethelyzeteken, de a megfigyelőre is pozitív hatással lehetnek. Balogh Gallusz a negatív érzelmekből táplálkozik, abból, ami kételkedést, nyugtalanságot eredményez. Rendszereket alkot a problémák feldolgozására, mely kaotikus szellemi folyamatok harmonikus egységben jelennek meg a vásznon.

„Alkotásaim kiindulópontja saját aktuális, általában depresszív lelkiállapotom. A megfelelő médium kiválasztására irányuló bizonytalanság, az, hogy dallá, képregénnyé vagy festménnyé transzformáljam a gondolataimat, minden esetben meghatározza a kialakuló művet. Ez a bizonytalanság és az alkotó emberi elme, a saját elmém rendező elveként fellépő kaotikusság az, amit vászonra vetek. Mindig magamat festem, azt a képlékeny és a legapróbb hatásra is érzékenyen rezonáló értelmi és lelki létformát testesítik meg a festményeim, ami jelenleg vagyok. Nem tudok és nem is akarok elhatárolódni magamtól. A létezésem teljesen kitölti művészi létezésemet.”