Nyomja meg az Enter billentyűt a kereséshez!

Banff Hegyifilm Fesztivál

2013. ápr. 21. - 15:30

1088 Budapest


Uránia Nemzeti Filmszínház, Rákóczi út 21.Az év eseménye a kalandsport filmek kedvelői számára! A Banff Hegyfilm Fesztiválon a világ legjobb hegyisport filmjeiből készült válogatást nézheti meg a közönség.

Hegymászó expedíciók történetei, különleges helyszínekre vezető utazások, adrenalindús kalandok földön, vízen és levegőben: sziklamászás, freeride síelés, extrém snowboard, hegyikerékpározás, terepfutás, vadvízi kajakozás.

A filmek témája széles, egy valami azonban összeköti őket: az outdoor sportok szeretete, a természet és az emberi teljesítmények iránt érzett tisztelet, valamint a legtöbb filmre jellemző ötletes, újszerű és olykor művészi látásmód.

A Banff Hegyifilm Fesztiválon több részből álló programok szerepelnek műsoron. Egy adott program központi elemét egy hosszabb, 30-40 perces filmalkotás jelenti, amelyet a kalandsportok teljes palettáját felvonultató, rövidebb kisfilmek gyűjteménye egészít ki. Az így összeállított másfél órás programok színes, változatos, szórakoztató programot kínálnak a legkülönbözőbb ízlésű outdoor sport rajongók számára is.

A Kanadában minden év őszén megrendezett fesztivál filmjei Banff World Tour néven világ körüli útra indulnak, hogy Argentínától Izlandig, Dél-Afrikától Japánig minél többen láthassák az alkotásokat. Magyarországra – hosszú évek kimaradása után – a Baraka Utazási Iroda szervezésében jutnak el ismét a Banff Hegyifilm Fesztivál szenzációs filmjei.


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .