Nyomja meg az Enter billentyűt a kereséshez!

Barabás Márton: Szabad tér – Megnyitó és könyvbemutató

2011. jan. 6. - 18:30

1114 Budapest


FAUR ZSÓFI – RÁDAY GALÉRIA, Bartók Béla út 25.


Barabás Márton

A megnyitón közreműködik: Barabás Lőrinc trombitán.

A 2011-es évet megújult helyszínén Barabás Márton nagyszabású kiállításával nyitja meg a Faur Zsófi – Ráday Galéria. Az immár harminc esztendős pályafutással rendelkező művész kiállítása egyben a róla készült, a galéria kiadásában és gondozásában megjelent Mai magyar képzőművészet sorozat újabb darabjának bemutatója is.
A festő szakon végzett Barabás januárban nyíló tárlata az elmúlt évtizedek jól körvonalazható, karakterisztikusan elkülönülő, mégis szervesen egymásba fonódó korszakait kívánja bemutatni. Korántsem egyszerű festmények egymásutánja látható a falakon. Barabás Márton ugyanis a művészeti ágak és technikák mindenki másnál egyedibb ötvözetét valósítja meg munkáin, legyen szó akár a hagyományos olajfestményről, melyeken a zongora legapróbb mozgatórugói, alkatrészei rapszódikus dallamvonalak mentén kerülnek a vászonra vagy azokról az objektekről, installációkról és könyvszobrokról, melyek kivétel nélkül zene és képzőművészet finom határmezsgyéin egyesülnek érzékeny harmóniává.
A Barabás Márton munkáin „skálázó” tárlat méltó felütése a galériának és a kiadónak, amely a következő években is fontos feladatának tekinti a sorozat újabb köteteinek létrehozását, hogy a kortárs művészettörténet-írás tárházát gazdagíthassa.

  • Megtekinthető: 2011. január 6. – január 30.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .