Nyomja meg az Enter billentyűt a kereséshez!

Basa Anikó és Kim Corbisier képzőművészek kiállítása

2011. Már. 1. - 10:00

1062 Budapest


KOGART Galéria, Andrássy út 108.


Basa Anikó

Basa Anikó és Kim Corbisier a KOGART tavalyi FRISS 2010 kiállításának különdíjasai. A közönségszavazatok és a művészeti zsűri döntése alapján ők ketten lehetőséget kaptak arra, hogy legújabb munkáikat a KOGART Galériában mutassák be.
Basa Anikó 2010-ben végzett a Magyar Képzőművészeti Egyetem festő tanszékén, de munkáiban nem e műfajnak megfelelő hagyományos anyagokat (pl. vászont vagy festéket) használ, hanem alapvetően installációs műveket készít. Érzékeny, grafikai hatású kompozícióit finom, aprólékos eljárással hozza létre. A KOGART Galériában most bemutatott nagyméretű installációja damilokra felfűzött, óriási örvényt formázó kártyákból áll.
Kim Corbisier, belga származású képzőművész szintén 2010-ben végzett a Magyar Képzőművészeti Egyetem festő szakán. Urbánus környezetből kiragadott életképeket fest, az emberek közötti kapcsolatot emeli képeinek témájává. Lefényképezett apró történeteket, mindenkinek ismerős hétköznapi szituációkat örökít meg vásznain. Összetett művészeti látásmódjához szervesen kapcsolódnak fotói és videói, valamint amatőr színészi tevékenysége: Pálfi György Nem vagyok a barátod (2009) című filmjének volt az egyik főszereplője.

  • 2011. február 24. – 2011. március 25.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .