Nyomja meg az Enter billentyűt a kereséshez!

Beach Girls – Konkoly Gyula festőművész kiállítása (megnyitó)

2011. ápr. 19. - 18:00

1114 Budapest


Faur Zsófi – Ráday Galéria, Bartók Béla út 25.


Konkoly Gyula - Beach girls
Áprilisban a nyári napsugarak és a tenger felől érkező hűs szellő járja át a Faur Zsófi – Ráday Galéria termeit Konkoly Gyula festőművész legújabb alkotásain keresztül. Választékos festői megoldások, szofisztikált technikai kivitelezés jellemzi a festményeket, melyekben a művész a természet és az ember együttélését, a víztömeg, a napfény megfesthetőségét kutatja.
Konkoly a festészet hagyományos műfajait és témáit mint a tájkép és az életkép, az emberi és természeti szép továbbfűzi, sőt újraértelmezi a kortárs művészet számára. Nem abszolút igazságokat igyekszik megfogalmazni, nála a festmény vizuális tartalom hordozója, így számára a kép szenzualitása lényeges: a víz megfoghatatlan dinamizmusa, a szikrázó napsugarak keltette optikai hatások, a mai ember természetes léte környezetében, illetve a meztelen női test szépsége, a festészet örök, klasszikus témája szemet gyönyörködtető tengerparti tájban.

  • 2011. 4. 19.2011. 5. 17.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .