Nyomja meg az Enter billentyűt a kereséshez!

Bécs-Budapest Tranzit

2014. dec. 1. - 19:00

1052 Budapest


FUGA, Petőfi Sándor utca 5.


klaus

A Bécs-Budapest Tranzit újabb állomásának vendége Klaus Händl lesz, akit Király Edit moderál. Az osztrák szerző rövid, prózai etűdjeit Bartók Imre fordította. A sorozatot Lesi Zoltán mutatja be röviden. A rendezvényt ismét az Osztrák Kulturális Fórum és a József Attila Kör támogatja. A felolvasás kétnyelvű, a szerzőt Kurdi Imre tolmácsolja.

Händl Klaus (1969 Rum/Tirol) Bécsben, Berlinben és Port am Bielersee-ben (Svájc) él. A bécsi színészképzés után egy ottani színházhoz szerződött. Ezen kívül több filmben is játszott. Kötetével (Legenden) Rauriser és Robert-Walser-díjakat nyert. A 2008-as Locarnói Filmfesztiválon a März c. filmjéért a legjobb elsőfilmes kategóriában Ezüst Leopárdot kapott. 2004-ben a Theater heute körkérdése alapján az év legjobb fiatal írójává, 2006-ban az év dramaturgjává választották. A kétnyelvű felolvasás témája a „Félreértések” lesz. A szerző elbeszélőkötetéből részleteket, valamint néhány újabb rövid prózai etűdöt fog felolvasni.


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .