Nyomja meg az Enter billentyűt a kereséshez!

Ben Caplan and The Casual Smokers

2016. okt. 20. - 19:00

1146 Budapest


Dürer kert, Ajtósi Dürer sor 19-21.


caplan

A kanadai Ben Caplan és zenekara, a The Casual Smokers több tucat ország után először érkezik Budapestre, hogy kelet-európai, valamint zsidó ihletettségű folk muzsikájával a Dürer Kertbe is elhozza ördöngös kabaréra emlékeztető show-ját október 20-án.

Meg sem kell szólalnia, Ben Caplan már csak megjelenésével is magára vonzza a tekinteteket: óriási rakoncátlan sörény, hatalmas kócos szakáll és valami megszállott tekintet jellemzi a karizmatikus zenészt. Ha pedig kinyitja a száját, terjedelmes hangja betölti a legnagyobb koncerttermeket is, de puszta suttogással is eléri, hogy mindenki ráfigyeljen. Kelet-európai és zsidó tradicionális zene inspirálta muzsikája sötét, néhol szatirikus, néhol szívszaggató történetei által mintha egy izgalmas kabaréba csöppennénk, ahol természetesen Caplan játssza az őrült porondmestert. A kanadai zenészt gyakran hasonlítják Tom Waitshez, de James Hetfield orgánumát is hozták vele párhuzamba. Legutóbbi albuma, Birds with Broken Wings címen tavaly jelent meg, rajta 30-nál is több zenész játékával, és még annál is több akusztikus hangszerrel. Egy kis keringő, csipetnyi blues, finom költemények, egy leheletnyi horror, Caplan zengő hangja és őrült zsenialitása jelentik az album titokzatos és pikáns összetevőit, melyeket október 20-án mi magunk is „megízlelhetünk” a Dürer Kertben.

Ben Caplan és zenekara, a The Casual Smokers szinte állandóan úton vannak, bejárták már Kanadát, játszottak Ausztráliában és Észak-Amerikában, lassan pedig Európa több országában is visszatérő vendégnek számítanak, idén ősszel például Magyarország mellett egy tucatnyi országban megfordulnak még a kontinensen. Ben Caplan előtt The Devil’s Trade – azaz Makó Dávid, a Stereochrist volt és a HAW jelenlegi tagja – játszik. A The Devil’s Trade Makó Dávid akusztikus szólóprodukciója, zsigerekből jövő tradicionális amerikai folkból táplálkozó zenéje igazi lelki csemege, a személyes hangvételű dalok mintha a tábortűz mellett csendülnének fel. Első albuma Those Miles We’ve Walked Alone címen jelent meg 2014-ben, idén pedig a lemez felújított változata öt új dallal bakeliten is kijött.

Jegyárak: 1.500 / 2.000 Ft
Személyesen a jegyek a Dürer Kertben és a Wave lemezboltban kaphatók, vagy online is belehet őket szerezni.

Esemény a Facebookon