Nyomja meg az Enter billentyűt a kereséshez!

Beszélgetés Tóth Krisztinával

2011. feb. 15. - 18:00

1113 Budapest


Eötvös Collegium, Ménesi út 11-13.


Beszélgetés Tóth Krisztinával

Tóth Krisztina a kortárs magyar irodalom meghatározó alakja, írásaival számos rangos díjat nyert, legutóbb 2009-ben a Magyar Köztársaság Babérkoszorúja díjat.
A beszélgetés Tóth Krisztina költői/írói útját mutatja be indulásától egészen napjainkig.
Pályaképének rekonstruálását a Mezey Katalin-féle irodalmi körön kezdenénk, majd a költői indulás körülményeit, illetve az első három megjelent verseskötetet tárgyalva jutunk el a Porhóhoz, mely mintha határozott mérföldkő lenne Tóth Krisztina pályáján, meghozván számára az (el)ismertséget a szakma és a közönség oldaláról egyaránt. Ezt követően a 2004-ben megjelent két kötetről, a Fény, viszonyról, illetve a Síró ponyváról lesz szó, s hogy a költői érés folyamata könnyen követhető legyen, ezt az ívet a Magas labda zárja.
Novelláiról, illetve a novellaírásra való rátalálásról, annak a versétől való eltérő technikájáról, lehetőségeiről beszélünk ezután, természetesen hangsúlyosan mind a Vonalkódról, mind pedig nemrégen megjelent novelláiról.
A estét Tóth Krisztina és meghívott előadóink felolvasásai színesítik.
A rendezvény nyitott és ingyenesen megtekinthető.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .