Nyomja meg az Enter billentyűt a kereséshez!

Brigitte Niedermair – Házasodjunk össze! (kiállításmegnyitó)

2011. aug. 9. - 18:00

Budapest


A38, Petőfi híd budai hídfő


Házasodjunk össze
Brigitte Niedermair provokatív és elgondolkodtató kiállítása a kulturális identitás, bevándorlás és beilleszkedés kérdéskörét járja körül és mutatja be különös fotói által. Az EURAC Research (European Academy of Bozen/Bolzano), a MUSEION (Museum for Contemporary Art of Bozen/Bolzano) és az A38 közös projektje.
A migráció mozgás. S bármi is indítson utadra, azon ugyanúgy keresheted önmagadat, valamint a világot is egy új oldaláról. Maguk a helyek sem állandók. Minden egyes hely identitása, amelyet nekünk kölcsönöz, ugyancsak állandó változásban van. És pontosan ez az a pont, ahol a vándorlás, a hely és az identitás kérdése találkoznak, ami az alapját képezi Brigitte Niedermair kiállításának, amelyen harmincnégy, az Olang/Valdaora közösséghez tartozó nő fotója látható, akiket abban a faluban kapott lencsevégre, ahol igen kevés a bevándorló, s akik között a legtöbb a marokkói, a pakisztáni és az albán származású. Azzal, hogy semleges háttér elé állította őket, megszabadította őket attól a kulturális kontextustól, amely máshogyan állíthatná be őket. Ilyen módon bemutatva őket, a párokba rendezett képek nem egy állandó, végleges állapotot rögzítenek, hanem lehetővé teszik a nézőnek, hogy részesévé váljon egy élénk vitának a kultúra és az identitás szerepéről
Ezek ellenpontjaként (vagy csak egy utópisztikus álomként) áll egy fotó, amelyen egy nigériai férfiaktól roskadozó teherautó látható, melynek felirata: Házasodjunk össze!

  • További információk ITT!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .