Nyomja meg az Enter billentyűt a kereséshez!

Búcsúterápia

2016. okt. 18. - 17:00

Debrecen


Csokonai Színház, Kossuth u. 10.


Folytatódik a Fészek felolvasószínházi sorozat a Csokonai Színházban. A színészek Pálffy Zsófia Búcsúterápia című egyfelvonásosát olvassák fel október 18-án, kedden 17 órától a Horváth Árpád Stúdiószínházban (Kossuth u. 10). Az Okuláré Projekt felkérésére íródott rövid darab a fiatal író második teljes színpadi szövege.

A szerzőt csakúgy mint a Kék virsli című első darabjában, itt is a megrekedt, defektes karakterek pszichológiája foglalkoztatta, ezt próbálta egy terápiás csoportfoglalkozás álcájával megmutatni. Van itt alkoholista, édességfüggő, szeretethiányos, aggszűz és perverz kukkoló. A folyamatos párbeszédből ki-kihajolnak a szereplők, és monológban mondják el, hogy mi is van velük igazából. Ez a ferde tükör adja a szöveg humorát.

Pálffy Zsófia 1991-ben született Marosvásárhelyen, itt is nőtt fel, itt végezte el a Színművészeti Egyetemen a drámaírás szakot.  Az írástól, a színháztól nem tud megszabadulni, projektekben vesz részt, workshopokat tart, kritikákat ír.

A darabot Majzik Edit, Papp István, Pál Hunor, Mészáros Ibolya, Újhelyi Kinga és Vlajk Mária tolmácsolásában hallhatja a közönség. Gitáron közreműködik ifj. Mohos Péter.  Az előadás dramaturgja Adorján Beáta, a rendező Pinczés István.

A részvétel mind a felolvasásra, mind az azt követő szakmai beszélgetésre ingyenes.