Nyomja meg az Enter billentyűt a kereséshez!

Cigarettes After Sex (US)

2019. jún. 9. - 19:00

Budapest


Akvárium Klub, Erzsébet tér 14.


A Cigarettes After Sex dream pop zenéje mindenféle giccs nélkül hozza a szerelem érzését, finoman suhanva át a hallgatón. A zenekar két éve Magyarországon is bemutatta címnélküli, debütáló lemezét az A38 Hajón, tavaly pedig a Szigeten is felléptek, most azonban már készülő, friss dalaikkal vágnak neki újabb turnéjuknak, hogy noir hangulatú zenéjükkel varázsolják el a közönséget.

A Cigarettes After Sex zenéje olyan eufórikus érzés, mint amilyet a zenekar neve is sugall. Romantikus filmekbe illő, nosztalgikus és erősen vizuális, álomszerű zene, mintha a fülünkön át törne rank egyfajta keserédes szerelemérzés. Egy fekete-fehér filmbeli séta, ahol a hétköznapiság épp olyan megkapó és romantikus tud lenni, mint a nagy gesztusok.

A Greg Gonzalez dalszerző-gitáros-énekes vezette formáció Texasban alakult. A frontember eredetileg az El Paso-i egyetemen tanult zeneszerzést, ám hamar elváltak útjai az iskolával, ahonnan Brooklynba költözött. Itt egy művészmoziban kezdett el dolgozni, Kieslowski vagy Antonioni klasszikusai pedig saját bevallása szerint is hatalmas inspirációt jelentettek számára, ahogy a Twin Peaks álomszerű zenéje is.

A zenekart itt érte a nagy áttörés is: a Nothing’s Gonna Hurt You Baby című dalukat a felkapta a YouTube ajánlórendszere és szinte minden videónál őket ajánlotta, milliós nézetséget hozva ezzel a zenekarnak. A siker szerencsére nem csupán erre az egy számra szólt és 2017-ben megjelent címnélküli lemezükkel már Európán át egészen Ázsiáig eljutottak. Legutóbb tavaly jelentkeztek a Neon Moon című dallal, de a hírek szerint már az idén ősszel érkező új lemezükön dolgoznak. Teltházas, A38-as lemezbemutató koncertjük és Sziget fesztiválos fellépésük után most ismét klubkoncerten láthatóak és a közönség átélheti a sötét, álomszerű lebegést.