Nyomja meg az Enter billentyűt a kereséshez!

CINEMIRA

2019. ápr. 12. - 00:00

Budapest


Akvárium Klub, Erzsébet tér


Az egyetlen kifejezetten gyerekeknek szóló nemzetközi filmfesztivál Magyarországon.

A nézők több mint 80 ország minőségi gyerekfilmjeit láthatják élőszereplős, animációs- és dokumentum műfajban. A vetítések mellett filmes, animációs, kaszkadőr, és smink foglalkozásokon próbálhatja ki magát a fiatal közönség. Felújított formában látható a Macskafogó, a Keménykalap és krumpliorr és a Vízipók-csodapók is. A fesztivál versenyén első alkalommal osztják ki a Legjobb Magyar Rövid Gyerekfilm 500 000 forintos díját. A félmilliós díjról gyerekek döntenek! Idén gyerekfilmes szakmai programok is lesznek, azzal a céllal, hogy fellendüljön a hazai gyerekfilmek gyártása.

A fesztiválon összesen 50 rövid gyerekfilm versenyez, amelyek a világ legkülönbözőbb országaiból érkeztek, így többek között kanadai, iráni, brazil, kínai, maláj, francia, amerikai és német gyerekfilmek is láthatóak lesznek. A versenyprogramban összesen 11 magyar rövidfilm, köztük M. Tóth Géza, Rófusz Ferenc, Szederkényi Bella, Gelley Bálint legújabb animációja került be. Idén először a Legjobb Magyar Gyerekfilm 500 000 forintos díját is kiosztják, amit a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság ajánlott fel. A félmilliós díjról a Cinemira 7 tagú gyerekfilmes zsűrije dönt.

A nemzetközi verseny a legjobb élőszereplős, animációs és dokumentum rövidfilmnek járó Aranymókus díjért megy, amelyekről szakmai zsűri dönt. A zsűritagok közt ott van Kerekes Vica színésznő, Patrovits Tamás animációs rendező, Zurbó Dorottya filmrendező, Haragonics Sára filmrendező és a két nemzetközi előadó Felix Vanginderhuysen, Erik Tijman is.

A fesztivál idejére az Akvárium Klub kávézója Kölyök Film + Dizájn vásárrá alakul, ahol a látogatók filmplakátok, filmes ajándéktárgyak, gyerekkönyvek és profi filmes eszközök között böngészhetnek.

A részletes program a CINEMIRA oldalán olvasható, jegyek az Akvárium klub honlapján keresztül vásárolhatóak.