Nyomja meg az Enter billentyűt a kereséshez!

Cirkusz-KA-lemezbemutató

2017. jan. 13. - 21:00

1093 Budapest


Opus Jazz Club, Mátyás utca 8.


csakazege

A világzenét, etno-jazzt játszó Cirkusz-KA január 13-án tartja Csak az Égé című új lemezük bemutatóját az Opus Jazz Clubban. Különleges koncerttel ünneplik a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával elkészült album megjelenését.

Szlávics Anna és Rock Tamás szerzőpáros saját dalaik előadására alapították a Cirkusz-KA zenekart. 2009-től az akusztikus etno-jazz formáció magyar nyelvű dalaival rendszeresen járja Európa nagyvárosait, de a messzibb vidékekre is elviszik egyéni hangulatú „álom-világzenéjüket”. 2013-tól már a mai tagokkal, akusztikus kvartettként működik a zenekar.

Első nagylemezük 2011-es megjelenésétől minden évben új felvételekkel jelentkeznek. Két kis- és három nagylemezük után újabb öt dalt számláló albumukat mutatják be 2017 januárjában az OPUS Jazz Club színpadán. Szakmai elismeréseket itthon és külföldön is kaptak már, ilyen például a Nemzeti Kulturális Alap támogatásai, a Fonó Budai Zeneház díja 2009-ben (még Alborada néven), vagy a németországi 4 ums Dorf fesztivál fődíja.

Tavak és tengerek című lemezük nyitó-dala dobogós lett az angol Worldmusic Network világzenei dalversenyén, a zsűriben többek között a Songlines Magazin és BBC Rádió zenei szerkesztőivel.

A bemutató koncerten közreműködik:
Szlávics Anna – ének
Rock Tamás – klasszikus gitár
Szalay Tamás Géza – nagybőgő
Clemente Gábor – ütőhangszerek

Vendégek:
Antal Tibor – hegedű
Kertész Endre – cselló

Jegyár: 1300 Ft

Esemény a Facebookon