Nyomja meg az Enter billentyűt a kereséshez!

Closer (bemutató)

2015. máj. 11. - 20:00

1024 Budapest


Átrium Film-Színház, Margit körút 55.


DoboKata_foto_KissGergely

A -011- Alkotócsoport és az Átrium Film-Színház május 11-én mutatja be Closer címmel PatrickMarber világhírű darabját, Anger Zsolt, Dobó Kata, Kovács Ádám és Osváth Judit szereplésével. A magyar fordítást Upor László készítette.

A darab négy szereplő történetén keresztül beszél a szerelemről, az egymás birtoklásának vágyáról és a bosszúról. Két férfi és két nő szerelmi négyszöge ez, ahol alapvetően magányos és egymásra utalt emberek keresik egymásban a boldogságot, a kielégülést, próbálják megváltani a másikon keresztül a saját életüket. A szerelem létszükséglet számukra, de csak akkor, ha nem kaphatják meg.

PatrickMarber darabját, Mike Nichols 2004-es nagy sikerű filmje mellett, számos magyarországi bemutatónak hála is ismerheti a közönség. A -011- Alkotócsoport célja az volt, hogy fiatal színházi alkotók és olyan elismert színészek, mint Anger Zsolt és Dobó Kata bevonásával egy olyan új, nyers formát találjon a darabnak, amely új szemszögből mutathatja be az ismert történetet. Az intenzív, filmes látványvilág és az erősen átalakított szövegkönyv a huszonéves generációnak is frissen fog hatni.

A -011-Alkotócsoport stábja változatlan formában készül a bemutatóra. Az alkotócsoporttól megszokott erős vizualitásért Cseh Renátó látványtervező felel, a darab újraformálását Ivanyos Ambrus dramaturg végzi, a jelmezeket pedig Erdős Júlia Luca tervezi.

Szereposztás:
Larry – Anger Zsolt
Anna – Dobó Kata
Dan – Kovács Ádám
Alice – Osváth Judit

Fordította: Upor László
Látvány: Cseh Renátó
Jelmez: Erdős Júlia Luca
Dramaturg: Ivanyos Ambrus
Világítás: Mervel Miklós
Hang: Balogh Zsolt
Produkciós vezető: Zágoni Nóra
Asszisztens: Magócs Nikolett

Rendező: Radnai Márk


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .