Nyomja meg az Enter billentyűt a kereséshez!

Colours Fesztivál

2012. ápr. 28. - 13:00

1136 Budapest


Odeon Lloyd Mozi, Hollán Ernő utca 7.


Colours FesztiválA bevándorlókról és a beilleszkedésről szóló ingyenes rendezvénysorozat egyedülálló esemény Magyarországon: a migránsok bevonásával Budapesten és négy vidéki városban mutatja be, kik a hazánkban élő bevándorlók. A Colours Fesztivál játék- és dokumentumfilmjei mellett vendégünk lesz többek között egy 19 éves perzsa popzenész, Jahan Matboo festőművész és munkái, hazánkban élő afrikai és latin-amerikai zenészek és még sokan mások, a világ minden tájáról. Magyarországon úgy 175 ezer külföldi él: nagy részük határontúli magyar, kb. 50 ezren a szomszédos országokból származnak, 20 ezren ázsiaiak és pár ezren érkeztek Afrikából (KSH, 2008). Az Európai Unió 27 tagállama közül Magyarországon a legnegatívabb a bevándorlók megítélése (Eurobarometer 69, I. Values of Europeans, 2008). A fesztivál ezen szeretne változtatni. Projektünk célja, hogy új és különleges módon szólítsuk meg magukat a bevándorlókat, és hozzuk őket közelebb egymáshoz és a magyar állampolgárokhoz a bizalom kialakítása és az előítéletek lebontása érdekében. A Colours Fesztivál keretében filmvetítésekkel, beszélgetésekkel, koncertekkel, kiállításokkal, étel-ital kóstolókkal mutatjuk be, hogyan élnek a hazánkban letelepedett bevándorlók. A találkozásoknak Budapesten az Odeon Lloyd moziban adunk teret, mely mindig is a város egyik emblematikus, multikulturális pontjának számított. Az Odeon az Újlipótváros szívében a befogadást és nyitottságot képviseli, programjaival külön hangsúlyt fektet az interkulturális közeg megteremtésére, és arra, hogy a Magyarországon élő külföldiek számára is közösségi térként funkcionáljon. A Colours Fesztivál négy hétvégéje négy részre osztja a világot:

  • 2012. április 7-8. TÁVOL-KELET hétvége
  • 2012. április 14-15. KÖZEL-KELET hétvége
  • 2012. április 21-22. AFRIKA és LATIN-AMERIKA hétvége
  • 2012. április 28-29. BALKÁN hétvége

A fesztivál részletes programja ITT található! A Colours Fesztivál nemcsak Budapesten várja a látogatókat, hanem 2012 májusában négy vidéki városban is: Pécsett, Szegeden, Debrecenben és Nyíregyházán.

  • Apolló Mozi, Pécs – 2012. május 5-6.
  • Belvárosi Mozi, Szeged – 2012. május 12-13.
  • Apolló Mozi, Debrecen – 2012. május 12-13.
  • Krúdy Gyula Art Mozi, Nyíregyháza – 2012. május 19-20.

A Colours Fesztivál minden programjára a belépés díjtalan! A filmvetítéseken való részvételhez regisztráció szükséges. Részletek a coloursfestival.hu weboldalon.


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .