Nyomja meg az Enter billentyűt a kereséshez!

Compagnie Adrien M: Cinématique

2011. feb. 6. - 20:00

1094 Budapest


Trafó, Liliom u. 41.


IMG_0675

A Képek Ideje – Temps d’Images Fesztivál keretében a Trafó bemutatja:

A Cinématique utazásra, álmodozásra, játékra hívja a nézőt. Azt az álomvilágot idézi meg, amely minden emberben gyermekkora óta benne rejlik, és amely bármelyik pillanatban a felszínre törhet, hogy megkérdőjelezze modernizált életünk racionális támpontjait.

Az utazás virtuális tájakon keresztül vezet – a sima felületre vetített vonalakból, pontokból, betűkből és tárgyakból kirajzolódó költői terek körülölelik a testeket, rásimulnak a gesztusokra. A többit elvégzi a képzelet: a testeken átsejlő fények és a mozdulatok a szabadságról, a vágyakról, a bennünk rejlő végtelenről mesélnek.

Adrien Mondot 2004-ben tűnt fel a cirkuszi tehetségeket bemutató Jeunes Talents Cirque programban. Informatikus, zsonglőr – laboratórium-munkáiban, előadásaiban és installációiban a színpadi előadóművészet és az informatika/digitális művészet közötti kapcsolódásokon keresztül igyekszik behatolni a képzelet világába. A Fausses notes et chutes de balles [Hamis hangok és labdapotyogás], Convergence 1.0 [Konvergencia 1.0], reTime című munkái után a Cinématique a negyedik önálló munkája saját társulatával.

A Cinématique 2009 júniusában Enghien-les-Bains-ben, a Bains Numériques #4 fesztivál „tánc és új technológiák” nemzetközi versenyében elnyerte a zsűri nagydíját.
A művész legutóbb 2007 januárjában járt nálunk: akkor valós és virtuális labdákkal zsonglőrködött és vetített „hóesést” varázsolt a színpadra, most még több csodára számíthatunk!


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .