Nyomja meg az Enter billentyűt a kereséshez!

COULEUR LOCALE – Európa színei tárgyakban

2011. okt. 4. - 10:00

1051 Budapest


Design Terminál, Erzsébet tér 13.


TiszaA rendhagyó installációt meghívásos pályázat útján Ágh Márton látványtervező és a LabControl csapata tervezte és kivitelezte. A grafikai arculatot Balogh Balázs médiadesigner jegyzi. Kurátorok: Szépvölgyi Viktória és Halasi Rita Mária.

Van-e az európai nemzetek designkultúrájának karakterisztikája, egyértelműen megfogalmazható egyedi vonása 2011-ben, a visszafordíthatatlanul globalizálódó világban? A szervezők erre a kérdésre keresték a választ közel harminc ország designszakértőinek bevonásával az elmúlt három év friss szemléletű alkotásaiból válogatva. A válaszok országonként három tárgy formájában érkeztek, megannyi helyi árnyalatot (couleur locale) képviselve. A Design Hét nemzetközi nyitókiállításának közönsége eldöntheti, hogy a kulturális és földrajzi háttér, a történelem, a lokális színek és a hagyomány vajon olyan inspirációs források-e, amelyek ténylegesen megjelennek a kortárs designerek munkáiban.

  • 2011. 9. 30.2011. 10. 30.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .