Nyomja meg az Enter billentyűt a kereséshez!

Csillag börtön – Élettér

2012. okt. 20. - 10:00

Szeged


Fekete ház, Somogyi utca 13.A Csillag börtön elítéltjeinek munkáiból nyílik kiállítás a Fekete házban: a különböző grafikákat, festményeket, cérnaképeket, kerámiákat egytől egyig a börtön falai között élők készítették. Az elítéltek közül senki sem rendelkezik művészeti képzettséggel, hanem autodidakta módon tanult meg rajzolni és festeni.

A börtön lakói leginkább nem szakkörökön, hanem “zárkán” alkotnak, ezért a kiállítás szervezői a kiállítótérben egy zárkát rendeznek be: egy olyan hű másolatot alakítanak ki, ahol az elítéltek mindennapjaikat töltik. A látogatók érzékelhetik majd azt a puritán, inger- és fényszegény világot, melyben az alkotások  megszületnek.

A Szegedi Fegyház és Börtönben jelenleg mintegy 1650 fő tölti szabadságvesztését vagy előzetes letartóztatását. Az alkotó munka az elítéltek között egyre népszerűbb: már több mint 200-an készítenek rendszeresen képzőművészeti alkotásokat. A Csillag börtönben nemcsak kézműves foglalkozások zajlanak, hanem az elítéltek nevelésére, foglalkoztatására és munkáltatására is nagy figyelmet fordítanak.

Nyitva: 2012. november 18-ig.


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .