Nyomja meg az Enter billentyűt a kereséshez!

Csimota napi hacacáré

2015. máj. 30. - 14:00

Debrecen


Ady park, Liszt Ferenc utca 1.


Zenés esteket rendez a megújult Ady téren a Csokonai Színház. A nyár folyamán hét alkalommal várják a színház művészei a sanzonok, a jazz, az opera és a kortárs műfajokkal ötvözött népzene rajongóit. Első alkalommal, május 23-án (szombaton) a kórus Ennio Morricone európai koncertkörútjának slágereiből ad ízelítőt, gyereknapon mutatványosok és zsonglőrök, mesemondók várják a kicsiket és a nagyokat egyaránt, de felcsendülnek bús-romantikus sanzonok, Seress Rezső-dalok és jól ismert jazz-dallamok is. Június 20-án a népzenei hagyományokat a kortárs jazz, blues és a rock elemeivel ötvöző Góbé zenekar lép fel. A programsorozat ingyenes.

Csimota napi hacacáré

Gyermeknapon udvarmesterek és udvari bolondok, a Csokonai Színház művészei, barátai, zenészek, arcfestők és kézművesek, gólyalábasok, zsonglőrök és mutatványosok szórakoztatják a nagyérdeműt. Kitárul a színház jelmeztárának ajtaja, és a vállalkozó kedvű ifjak régi-új mesejátékok szereplőinek bőrébe bújhatnak. Akik valami másra vágynak, megnézhetik a DuoTrio Utcaszínház legújabb, de már világhírre szert tett számát, a Cirkusz Koturnuszt. A zenét az Árkus Banda szolgáltatja, a Hajdú Táncegyüttes kiválóságai pedig megmutatják, hogy miként illik ilyetén muzsikára táncot ropni. Idén sem marad el a színésznők meseolvasása, a kézműveskedés, fajátékok kipróbálása, a zsonglőrök és mutatványosok produkciói.


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .