Nyomja meg az Enter billentyűt a kereséshez!

Dajkamese//bemutató

2019. okt. 22. - 19:00

1071 Budapest


Bethlen Téri Színház, Bethlen Gábor tér 3.


A Találkozások tehetségprogram legújabb bemutatója a Cortés Sebastián rendezésében készülő Dajkamese, mellyel az elsősorban koreográfusként ismert Cortés Sebastián ezúttal prózai előadást állít színpadra. A Nyakó Júlia és Kovács Domokos szereplésével létrejövő előadás a modern kori rabszolgaságnak mutat görbe tükröt és vezet be egy fájóan érzékeny és az új évezredben is fontos téma kérdéseibe.

A Dajkamese egy családi dajka, Lola életén keresztül mutatja be egy modern kori rabszolgaság történetét. Lola alig volt még 18 éves, amikor a Fülöp-szigeteken szolgáló katonatiszt a saját lányának ajándékozta őt. A lány felnőtt, férjhez ment és megszületett Alex, a fia, akit Lola ugyanúgy dajkált, ahogy korábban az édesanyját. Huszonegy évvel azután, hogy Lola „katulong”, azaz szolga lett, a család az Egyesült Államokba költözött, őt pedig magukkal vitték, mint egy egyszerű használati tárgyat. Szeretett dajkája halála után Alex útnak indul, hogy a hamvakat egy kenyérpirítónyi méretű dobozban visszavigye Lola szülőföldjére. De indulás előtt még egyszer leül, hogy felidézze és elmesélje közös történetüket – a családja és rabszolgája történetét.

Az előadásban szerepet kap egy báb is, ami újabb értelmezéseknek és megmutatkozási lehetőségeknek nyit kaput, hiszen a rendező mozgásművész, Kovács Domokos bábszínészként
végzett az SZFE-n, Nyakó Júlia pedig a Stúdió K Színház oszlopos tagja, ahol szintén nagy hagyománya van a bábos előadásoknak.

Az október 22-i bemutatót követően a Dajkamese december 10-én és 11-én látható, 19:00 órai kezdettel. Jegyek online vásárolhatók vagy a színház elérhetőségein rendelhetők.