Nyomja meg az Enter billentyűt a kereséshez!

Dead Drop Project Budapest

2012. okt. 11. - 10:00

Budapest


MÜSZi – Művelődési Szint, Blaha Lujza tér 1-2.Fájlmegosztó városi akció, csere-bere-infó.

A Dead Drops közterületen működő, anonim, offline fájlmegosztó hálózat, melyet falakba, épületekbe, illetve az utcán található egyéb objektumokba beágyazott USB pendrájvok alkotnak. A New Yorkban debütáló, Aram Bartholl digitális interakciókkal foglalkozó transzmediális művész, építész és tervező által kezdeményezett projekthez 2012 őszén Budapest is csatlakozik. A VERBATIM USB pendrájvjainak segítségével és a Corvin Áruház 3. emeletén megnyílt MÜSZi – Művelődési Szint alkotóközpont közreműködésével 2012 őszén Magyarország is felkerült a nemzetközi, urbánus információcserén alapuló adatközvetítő-hálózat térképére.

A MÜSZi felkérésére öt, különböző művészeti ágban alkotó művész – Vályi Gábor, Fischer Judit, Bársony Júlia, Polyák Levente, Új Vizualitás csoport – Budapest különböző, számukra fontos városrészeinek és kávézóinak hangulatából ihletet merítve 2-2 adathordozót töltött meg személyes (kezdő)tartalommal, arra inspirálva a városlakókat is, hogy osszák meg egymással emlékeiket, képeiket, videóikat vagy írásaikat. Fájlmegosztási pontokat ugyanis bárki kihelyezhet, hiszen a telepítőnek csupán egy readme.txt nevű szöveges fájlt kell feltöltenie a kihelyezett adathordozóra, mely az általa útjára indított mappákon kívül tartalmazza a Dead Drops projektleírását. A www.deaddrops.com website-on található utasítások segítségével így bárkiből válhat adatmegosztó, a pendrájv-helyről készült képét a pontos koordináták megjelölésével pedig feltöltheti a központi adatbázisba, hogy könnyen azonosíthatóvá válhasson a városlakók és átutazók számára is.

Ahol biztos találsz egy-egy Dead Drop-pontot: MÜSZi, Castro Bisztró, Fogasház, Toldi, Kisüzem, Szatyor Bár. A többit pedig keresd az utcán, a tető alatt, a hídnál, a téren, a parkban, a falban, a városban és a fájlok között, a mappákban…


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .