Nyomja meg az Enter billentyűt a kereséshez!

DECODE eredményhirdetés és kiállításmegnyitó

2019. nov. 13. - 18:00

1114 Budapest


Faur Zsófi Galéria, Bartók Béla út 25.


„A név: DECODE, jelentése számunkra az alkotásainkba kódként beépített történetek visszafejtése, amelyeket megbízóinkkal és alkotótársainkkal közösen írtunk. A feladat tehát megtalálni, megfejteni ezeket a történeteket és újakat írni: mindenkinek a sajátját!”

A BORD Építész Stúdió pályázatot írt ki fiatal alkotók számára építészet, valamint vizuális és alkalmazott művészetek területén. A pályázóknak egy saját projektjüket kellett bemutatniuk, az inspirációtól a megvalósulásig, fókuszba helyezve a koncepciót, melyet egy legfeljebb három perc hosszúságú médiafájlban kellett prezentálniuk.

A pályázat fiatal alkotók számára szólt, melynek során a BORD kiállító partnereit kereste saját és az általa felkért két építész stúdió egy-egy projektje mellé. A DECODE célja, hogy lehetőséget teremtsen a fiatal alkotók számára, új kapcsolódási pontokat fedezzen fel a társművészeti ágak között valamint, hogy felhívja a figyelmet a gondolatok köré épülő alkotásra és ezáltal az értékteremtésre. A kiíró olyan pályázati anyagokat várt, amelyek egy-egy történet köré épülnek fel. A bíráló bizottság a pályázatok közül kategóriánként 1-1 első díjat és 2-2 ígéretes projektnek járó díjat osztott ki. A pályázat összdíjazása a két kategóriában együttesen nettó 800.000 forint.

A kiállítás célja, hogy megmutassa az egyes építészeti és művészeti projektek mögött meghúzódó gondolatvilágot, melyek értékes, egyedi alkotássá emelik a műveket.

Kiállítók építészet kategóriában:

Andróczi Alexandra, Dendel Niki és Hosszú Bözse, Gallyas Luca és Borsai Szandra, Gyüre Lilla, Juhász Hajnalka, Kazi Zsolt, Miklós Hanna-Ingrid, és Molnár Ferenc Dávid.

Kiállítók művészet kategóriában:

Bernáth Dániel, Gosztola Kitti, Horváth Ági, Horváth Csilla és Király Attila, Juhász Kinga, Martinkó Márk, Om Bori, és Varga Viktor.

A kiállítás nagyméretű képernyőkön futó kisfilmekben mutatja be a kezdeményező, BORD Építész Stúdió projektjeit, a DECODE pályázat két kategóriájának győzteseit, valamint a rövidlistás projekteket. Emellett idén két meghívott építésziroda (BIVAK, CAN Architects) érdekes projektjei is láthatók lesznek.

A kiállítás megtekintése ingyenes.

A Facebook-esemény itt érhető el.