Nyomja meg az Enter billentyűt a kereséshez!

Díszítmények és ideák vonzásában tárlatvezetés

2011. jan. 13. - 16:00

1052 Budapest


FUGA, Petőfi Sándor u. 5.


Díszítmények és ideák vonzásábanA Magyar Képzőművészeti Egyetem Könyvtára közel 500 darabból álló
reprezentatív díszítőművészeti könyvritkasággyűjteményt őriz. A Magyarországon egyedülálló könyvegyüttes darabjait a felsőfokú tanintézet tanárai és könyvtárőrei az iskola 1871-es alapításától kezdve gyűjtötték. A Magyar Képzőművészeti Egyetem Könyvtára évek óta folyamatosan teszi közzé és mutatja be különgyűjteményeinek anyagát nyomtatott kiadványok formájában és kamarakiállítások keretében. Ebbe a folyamatba illeszkedik az ornamentikatörténeti könyvritkasággyűjtemény feldolgozása, melynek eredménye a Díszítmények és ideák vonzásában című, színes képekkel illusztrált annotált bibliográfia, Katona Júlia és György Judit
munkája. A könyv 466 mintakönyvet mutat be egy művészettörténeti tanulmány kíséretében. A kiállításon a jó állapotban lévő 19. századi könyvegyüttes leglátványosabb mintalapjai és mintakönyvei láthatók, így ez a nagyközönségtől mindeddig elzárt és látványos díszítőművészeti könyvritkasággyűjtemény most mind a művészetkedvelők, mind a kutatók számára megismerhetővé válik.

  • Katona Júlia kurátor tárlatvezetése minden érdeklődő számára.
  • A kiállítás 2011. 01. 24-ig tekinthető meg.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .