Nyomja meg az Enter billentyűt a kereséshez!

djuice presents MJ Cole (Prolific, Talkin’ Loud – UK)

2010. dec. 11. - 22:00

Budapest


U26 clubshop, Teréz körút 51.


Garage, 2step, UK garage, UKG – az elnevezések mind ugyanazt a ’90-es években felnőtt, majd méltatlanul elfeledett brit tánczenei stílust takarják. Könnyedén pulzáló középtempós ritmus, lágy, soul-os énekhangok, barátságos atmoszféra jellemzi, sokak szerint ez a tökéletes tánczene azok számára, akik imádják a fekete hangzásvilág és az elektronika találkozását. A garage, amilyen gyorsan levirágzott annak idején, olyannyira formálta az angol tánczenei világot, életre keltve a grime, UK funky, bassline house vagy az óriásivá nőtt dubstep stílust. Utóbbi nemzetközi sikereinek hatására, és mert a dubstep DJ-k előszeretettel játszanak garage számokat, a UKG újra előtört az Egyesült Királyság apró földalatti klubjaiból és erősebb, mint valaha. Erős rádiós és televíziós támogatással, sok-sok új arccal felduzzadva a színtér virágzik és ontja a jobbnál jobb tánctérrobbantó zenéket. Természetesen a legjobbak azért még mindig azon veteránok stúdióiból kerülnek ki, akik annak idején ott bábáskodtak a garage megszületésénél. Érdemes kiemelni El-B, a Horsepower Productions, az Artful Dodger, Wookie, a Sunship vagy Zed Bias aka Maddslinky örökzöld klasszikusait és új slágereit, de a stílus koronázatlan királya minden kétséget kizáróan MJ Cole.

A drum and bass felől érkező MJ Cole stúdiós háttéremberként Kym Mazelle remixeken munkálkodva esett szerelembe a garage-zsal. Rögtön első szóló munkája a stílus örök klasszikusává lett, a Sincere című felvétel időtlen darab és eredeti megjelenése óta számtalan remix kezelést kapott, a válogatások és mixek száma, amelyekre felkerült közelít a végtelenhez. A Sincere volt az első garage zene, ami felkerült a brit tánczenei toplistára és sikerének hatására MJ Cole az angol tánczenei keresztapa Gilles Peterson kiadóján, Talkin’ Loud művészként adhatta ki első nagylemezét, amelyet a megjelenés évében a brit popzenei élet legrangosabbjára, a Mercury-díjra is jelöltek. A siker nem maradt el, MJ Cole ajtaján olyanok sztárok kopogtattak remixért, mint Mariah Carey, Jill Scott, a De La Soul vagy Amy Winehouse.

A dubstep előretörésével a garage is ismét életre kelt, MJ Cole több felkérést kap, mint valaha, olyan fesztiválokon lép fel tízezrek előtt, mint a legendás Glastonbury vagy a nagy múltú Big Chill. MJ Cole, a legenda december 11-én az Eiffel téri U26 klubban lép fel, ahova érdemes korán érkezni, hiszen belépő nincs, de tomboló teltház igencsak várható. A belépés ingyenes!

Line up:
  • MJ Cole (Prolific, Talkin’ Loud – UK)
  • Mheola + Matzuga (Tru Steppaz)
  • Mentalien (ImpulseCreator)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .