Nyomja meg az Enter billentyűt a kereséshez!

Dogs & drugs

2011. dec. 29. - 19:30

Szabadka


Kosztolányi Dezső Színház, Fasizmus áldozatainak tere 5.


Dogs & drugsMiről is szól egy előadás? Mindig ugyanarról: az életünkről, és az életről, ami körülöttünk zajlik. Kábítószer és függőség, erőszak és családon belüli erőszak, szexuális másság, diszkrimináció… Divatosan elcsépelt témák, melyekért sok pénzt lehet kapni…
Amikor valaki, mondjuk a gyemekünk által érintetté válunk, ugye, akkor már nem a mások életéről beszélünk. Pedig jó volna!
Kőkemény családi színház, érettebb korú (16) kamaszoknak, szüleiknek, jövendőbeli szülőknek; ahogyan az előadás egy felirata mondja: NINCS PARDON.
Nincs pardon, élünk, ez van…
Nehéz munka volt eljutni arra a pontra, amikor kezdett valószínűvé válni egy előadás… Figyelmesen hallgattuk és végrehajtottuk mindazt, amit a három rendező magánemberként, szakemberként, rendezőként megosztott velünk… Naponta hosszú-hosszú órákig voltunk egy-egy téma rabjai, nehéz, kemény szembesülő pillanatok. Bátrak és profik voltak mind a hárman… De egy adott pillanatban elköszöntünk, és megszűntek a témakörök, csak egy előadás kezdett el létezni, amely arról a világról szól, amelyik ezekből a világokból, témákból táplálkozik. És ez volt a legnehezebb: széttörni a béklyókat, széttörni a realizmus és a történetiség szabályait, az új valóságért.
Szórakoztató, mert nincs szentség,
Igaz, mert nem hazugság: valódi.


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .