Nyomja meg az Enter billentyűt a kereséshez!

DOStalgia – 30 éves a PC

2011. Júl. 24. - 10:00

1146 Budapest


Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum, Városligeti körút 11.


DOStalgia - 30 éves a PC
Harminc éve, 1981-ben jelent meg az IBM, az Intel és a Microsoft kooperációjának eredményeként az IBM PC, minden idők legnagyobb hatású személyi számítógépe. Azóta a PC szó nem csupán a Personal Computert (személyi számítógépet), hanem elsősorban az IBM PC utódait jelenti.
A kiállításon számos ritka relikvia látható: az Intel 4004 processzor, és az IBM Model 5150 – a világ első igazi PC-je – mellett többek között az IBM PC elődje, az IBM Displaywriter, valamint az első magyar gyártású PC – egy IBM-klón, a Proper. A kiállítás bemutatja az Intel termékpalettáját, processzorait, valamint azt a korai e-book olvasót és néhány más olyan tárgyat, amelyet Charles Simonyi ajándékozott édesapjának, Simonyi Károly fizikus professzornak.
A kiállítást Nagy Károly magángyűjtő együttműködésével a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum rendezi az Intel Hungary Ltd. magyarországi közvetlen kereskedelmi képviselete és a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával.

  • 2011. 6. 24. – 2011. 12. 24.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .