Nyomja meg az Enter billentyűt a kereséshez!

drMáriás – Szép képek a szeretet világából

2013. feb. 9. - 10:00

1113 Budapest


A38, Petőfi híd budai hídfődrMáriás új festményei ezúttal nem az aktuális magyar közélet személyiségeit helyezik górcső alá, s mutatják azokat fel különös helyzetekben, mint legutóbbi Szörnyű kedvenceim című kiállításán, hanem alapvetően a múlt század romantikus forradalmárait, rettegett diktátorait és torz szépségideál-meghatározóit, akik máig nagy hatással vannak hétköznapi gondolkodásunkra, diskurzusunkra és a szépről alkotott fogalmunkra.

Ezek a hősök a különös képeken már nem igazán hősök, sokkal inkább eszközök, a történelem, az újraértelmezés, a bulvárosodás és a piacközpontú leegyszerűsítés áldozatai vagy éppen nyertesei. S miközben ezek a rettegett vagy éppen hőn imádott szereplők frissen és új köntösben lépnek elő a múltból, s jelennek meg a köréjük épített szokatlanul monumentális és modern környezetben, arra kényszerülnek, hogy megtalálják helyüket a mai korban egy igazgatói székben, egy múzeumban vagy éppen egy furcsa műteremben.

A különös helyzetek, szimbolikus jelentések és kacagtató anakronizmus játékok a kifinomult humor és a leghangosabb dadaista sikolyok közötti érzelmi skálán új kalandokra hívnak, miközben identitásunknak új értelmezést kölcsönöznek.

Underground és pop art, szürrealizmus és szoc art, avagy humor és provokáció, mind-mind egy vérbeli kelet-európai színházban, ahol semmi sem az, aminek látszik, s ahol az egyetlen életmentő eszköz a túlélésre a párhuzamos gondolkodás, a groteszk valón való nevetés, egyszóval maga a humor és a játék.

Látogatható: 2013. február 10-ig.


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .