Nyomja meg az Enter billentyűt a kereséshez!

Duda Éva Társulat – Rumble

2011. Sze. 6. - 20:00

1094 Budapest


Trafó, Liliom u. 41.


RumbleAz ösztön-én, a civilizált ember és a homo ludens kreatív küzdelme: az ember mint természeti lény, mint ész uralta tervező és kivitelező, s mint tét nélkül játszó, vakmerő, tréfálkozó gyerek szimbolikus mozdulatokba gyúrt, látványos, elemelt képekbe szőtt játéka.

Az előadás fókuszpontjában a férfi – mint az ideál, az erő, az indulat, a sovinizmus. Ismét egy új irány, új kísérlet, új nyelv ugyanannak az örök témának a kibontására: mi lakozik az emberben, mi lakozik az önnön nemiségébe ágyazott emberben?

Megszokhattuk a nyers erő, a fizikalitás, az emberben rejlő „állatiasság”, „ösztön” lüktető jelenlétét a Duda Éva-darabokban. Mind mintha egy terápiás kezelés – mozgásterápia – révén hántaná le alakjairól civilizált énjüket, a tanultság, etikett, jólneveltség elsajátított beidegződéseinek nyűgeit, hogy az alaplényegig hatoljanak magukban. A szereplők játékai mögött ugyanaz a lecsupaszító rituálé húzódik.

  • További részletek ITT.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .