Nyomja meg az Enter billentyűt a kereséshez!

EASTgoesEast

2010. okt. 12. - 19:00

1077 Budapest


Stúdió Galéria – Fiatal Képzőművészek Stúdiója, Rottenbiller u. 35.


2010. 10. 12.2010. 10. 30.

Az EASTgoesEast projekt az Európai Unió Kulturális Programjának támogatásával valósul meg.

A kiállítás az EASTinternational (Norwichi Képzőművészeti Egyetem), valamint a Norfolk és Norwich Fesztivál kezdeményezésére született projekt része, amely a krakkói Bunkier Sztuki, a norwichi OUTPOST, a Trafó Galéria és a Fiatal Képzőművészek Stúdiója együttműködésében jön létre.

A projekt egyik fő motivációja, hogy a művészek és a kurátorok együttműködése, illetve utazása révén ösztönözze egy Európán átívelő kooperáció és párbeszéd kialakulását.
Első lépésként a szervezők krakkói és budapesti kurátorokat kértek fel arra, hogy intézményükben rendezzenek kiállítást az EAST09 kiállítói közül általuk választott művészek munkáiból. A kiállítások a Trafó Galériában és a krakkói Bunkier Sztukiban valósultak meg 2009 évvégén, illetve 2010 nyarán. A lengyel, angol és magyar kurátorok egy-egy olyan művészt is kiválasztottak, aki egyrészt helyi művészeti kezdeményezéseket képvisel és mutat be, másrészt további két művészt választ maga mellé. A háromfős csoportok saját képzőművészeti közegük törekvéseiről számoltak be egy budapesti workshop keretében, illetve az EASTgoesEast kiállítás-sorozatban egymás vendéglátóiként vesznek részt.
A sorozat első állomását jelentő norwichi kiállításon Csákány István, Kristóf Krisztián, Szörényi Beatrix, valamint három lengyel képzőművész: Roza Janizewska, Karolina Kowalska és Zorka Wollny vett részt. Szeptemberben, Krakkóban a magyar művészek mellett három norwichi képzőművész: Tom Cox-Bisham, Simon Liddiment és Jonathan O’Dwyer állított ki. A sorozat utolsó állomása a Stúdió Galériában rendezett kiállítás, ahol a három lengyel és a három angol művész munkái lesznek láthatóak. A kiállításhoz kapcsolódóan a Lövölde téren található 1×1 Táblán Simon Liddiment két óriásplakátja is megtekinthető.


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .