Nyomja meg az Enter billentyűt a kereséshez!

Egy szín – Czigány Enikő festőművész kiállítása

2011. Már. 12. - 10:00

1067 Budapest


Eötvös 10, Eötvös u. 10.


Félelmetes alkonyat

Monokróm képeket látunk. Szigorúan véve mindegyik vásznon egy tiszta, keveretlen szín jelenik meg. A festmények ennek ellenére nem mondanak le az ábrázolás örömteli lehetőségéről.
A Kép az ecsetvonások finom hálójából bontja ki magát és előtűnnek az alkotónak oly kedves dombok játékos, geometrikus bordái, vagy éppen szélben hullámzó gabonatáblák sejlenek elő sötét éjszakában…
A nap hajnali első sugarai színek és tónusok alkalmazása nélkül? Egyebek mellett ezt ígéri a készülő kiállítás, reméljük sokak örömére.
Az alkotó megjegyzése: a festmények fotózása-reprodukálása igen nehézkes, mert a kép teljes egészében csak térben fedezhető fel igazán. A szemlélődő minden centiméternyi elmozdulása a kép előtt újabb részletek felcsillanását, míg más részletek elhalványulását eredményezi – így válik teljessé és felfedezhetővé a festmény, – némelyik kép nem is könnyen adja meg magát…

  • 2011. 3. 5.2011. 3. 27.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .