Nyomja meg az Enter billentyűt a kereséshez!

Elefáni – papírszínház és könyvbemutató

2015. dec. 5. - 16:00

Szentendre


P’Art mozi, Dunakorzó 18.


elefani

Nevesincs – Könyvbemutató és papírszínház előadás egyben!

Elkészült az első papírszínházat tartalmazó mesekönyv, mely a mesélő elefántról, Elefániról elnevezett miniatűr színházi produkció könyvváltozata.

A 18-19. századi emberek egyszemélyes, otthoni színháza egy kis fadobozból és a benne lévő bábokból, díszletekből állt (100 cm x 40 cm x 60 cm-es).

Boros Luca a mese írója és papírszínház előadó arra vállalkozott, hogy az egész előadást egy könyvtestbe rejti és létrehoz egy interaktív mesekönyvet és bábszínházat egyben.

A mesekönyv két részből áll: a történetből és a könyv végén kinyíló papírszínházból. Így a gyerekek újraélhetik, eljátszhatják a mesét, sőt saját ötleteiket is kipróbálhatják. Az ehhez szükséges papír díszletek és bábok is megtalálhatók a könyvben.

Előnye, hogy könnyen hordozható, több funkciós könyv, a bábok a használat után sem vesznek el, mivel egy „báb- és díszlettár” is megtalálható a könyvben.

Nevesincs története egy szomorú kis indiánlányról szól, aki barátjával, Kismedvével kalandos utazásba kezd, hogy megtalálja nevét, s többé már ne Nevesincsnek szólítsák őt.

További infó