Nyomja meg az Enter billentyűt a kereséshez!

Elmozdulások (kiállítás)

2015. ápr. 2. - 19:00

Budapest


A. P. A. Galéria, Horánszky utca 5.


ELMZDULASOK_MEGHIVO_apa

Elmozdulások címmel nyílik csoportos kiállítás az elsősorban a fiatal művészek támogatását felvállaló Monogram Alapítvány szervezésében a budapesti A.P.A Galériában. A csoportos tárlatra 9 alkotó közel 30 művét válogatták be a szervezők.

A Monogram Alapítvány évek óta szervez művésztelepeket a hazai művészeti felsőoktatásban tanuló tehetséges hallgatók számára. Bár az itt készült műveket minden esetben több kiállításon is bemutatták, most első ízben szerveznek olyan tárlatot, amelyen azok a művészek mutatkoznak be friss munkáikkal, akik az elmúlt öt évben az alapítvány szakmai programjainak nélkülözhetetlen résztvevői voltak, tanárként, mentorként, segítőként, alkotóként.  Kilencük festői gondolatait mutatja be a kiállítás.

Ugyanitt kerül kiállításra az István utca 1. csoport több alkotása is. A csoport kényszerhelyzet miatt volt kénytelen közösműteremben alkotni a pécsi István utcában. A helyhiány okozta kényszer itt azonban nem akadályozta, hanem éppen közös alkotásra ösztönözte a művészeket, így sajátos, nagyméretű közösségi alkotások születtek, melyekkel ritkán találkozhat a közönség.

A kiállítás alkotóiról:

Ádám Zoltán: A 2002-ben Munkácsy-díjjal kitüntetett festő életét meghatározza a tanítás (Ferenczy Szakkör, Képző- és Iparművészeti Szakközépiskola, PTE Művészeti Kar). Kezdetben az új festészet egyik jellegzetes képviselője, majd az Újlak csoportot megalakítva helyspecifikus installációkat, konceptuális műveket készít. A 90-es évek közepétől visszatér a festészethez, szakrális-ikonikus alkotásai a művészet és vallás, a szentség és kifejezés problémájával foglalkoznak. Több közgyűjteményben és magángyűjteményben szerepelnek képei. Jelenleg Pécsi Tudományegyetem Művészeti Karán, festő szakon mester.

Bóbics Diána: 2003-ban diplomázott Pécsett, majd Münchenben tanult, ahol a Müncheni Művészeti Akadémia festő szakán SeanScully tanítványaként diplomázott 2007-ben. Ugyanebben az évben felvételt nyert a PTE MK Doktori Iskolájába és tanulmányait 2010-ig végezte.1998 óta állít ki rendszeresen Magyarországon és külföldön egyaránt. Több hazai és német gyűjteményben szerepel képeivel.

Nagy Zsófia Magdolna: A fiatal, pályakezdő festő tanulmányait 2009 – 2014 között a Pécsi Tudományegyetem Művészeti Kar festőművész szakán végezte. Mestere Ádám Zoltán.

Korodi Luca: 1999-ben diplomázott aMagyar Képzőművészeti Egyetemen (mestere Károlyi Zsigmond. 2008-ban befejezi a PTE MK Doktori Iskoláját (mestere: TolvalyErnő). Több gyűjteményben szerepelnek munkái (KOGART, FourSeasons Hotel – Budapest, Virág Judit Galéria) 2006-ban Virág Judit ösztöndíjas.

Könyvásó László: 2007-ben diplomázott a Pécsi Tudományegyetem Művészeti Karán (mestere Keserü Ilona). 2010-ben fejezte be a doktori iskolát a Pécsi TudományegyetemMűvészetiKarán (mestere: Tolvaly Ernő,Somody Péter). Számos hazai és nemzetközi kiállításon vett részt.

Szentgróti Dávid: 2006-ban végzett a Pécsi Tudományegyetem Művészeti Karán (mestere: Tolvaly Ernő). Jelenleg festészetet tanít a Pécs Művészeti Szakközépiskolában. 2005-ben a Festők Versenyén az első díjat kapta (POSZT és a Pécsi Galéria szervezésében, Pécs).

Tollas Erik: 2013-ban diplomát szerzett a Pécsi Tudományegyetem Művészeti Karán (mestere: SomodyPéter). 2012-ben Fundamenta – Amadeus: Alkotói Ösztöndíjat kapott.

Törteli Lilla: A Pécsi Tudományegyetem festő szakos hallgatója. Mestere Ádám Zoltán.

Ódor Bence István: A Pécsi Tudományegyetem festő szakos hallgatója. Mestere Ádám Zoltán.


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .